Băutura cu origini aproape ancestrale, al cărei gust pişcător este adesea pomenit în poemele lui Francois Villon şi care a încântat simţurile cavalerilor Mesei Rotunde, este mai mult decât o licoare apreciată de secole.
Cidrul sau sucul de mere fermentat, cu gust dulce-acrişor, de care, potrivit legendei, însuşi Caesar s-a îndrăgostit este apreciat în primul rînd pentru calităţile sale revigorante şi curative.
Sucul uşor fermentat de mere, alcolizat în proporţie de 8 %, poate concura la savoare cu berea, însă este net superior acesteia la capitolul beneficii pentru sănătate.
Încă din antichitate, cidrul a fost considerat o băutură tonică, răcoritoare, dar şi remediu în anumite afecţiuni. Consumat cu moderaţie, cidrul aduce beneficii organismului, fiind o binecuvântare pentru sănătate.
Polifenolii, mai mulţi în cidru decît în merele crude, ajută la eliminarea substanţelor chimice care afectează celulele din organism. Flavonoidele din cidrul de mere reduc cu 30% riscul apariţiei bolilor coronariene, dar mai ales al bolilor cardiovasculare. Mai mult decât atât, acesta conţine antioxidanţi valoroşi, are un număr redus de calorii şi e bogat în fibre, fiind indicat şi celor ce vor să slăbească.
Iată câteva dintre beneficiile cidrului:
- previne cancerul şi accidentele cardiace şi cerebrale
- energizează şi îmbunătăţeşte memoria
- reglează.....................................................
Citește continuarea articolului și află câteva remedii naturiste pe bază de cidru