Jurnalul.ro Timp liber Culinar Trebuie să punem accent pe mâncarea bio? Este peștele bio o alternativă mai sănătoasă?

Trebuie să punem accent pe mâncarea bio? Este peștele bio o alternativă mai sănătoasă?

Suntem într-o lume în continuă dezvoltare și parcă tot mai mult ne lovim de mâncarea procesată care nu aduce niciun beneficiu corpului nostru. Vrem ca atât copii, cât și ceilalți oameni importanți din viețile noastre să trăiască sănătoși și cât mai mult, dar ne preocupăm cât ar trebui în legătură cu alimentele pe care le mâncăm?

Ce sunt alimentele bio?

 

Alimentele bio sunt și vor fi o alternativă mult mai sănătoasă datorită faptului că nu sunt procese chimice sau conservanți adăugați. Acestea sunt vândute sub eticheta bio.

 

Beneficiile alimentelor bio sunt și vor fi numeroase, acestea pe lângă aportul de nutrienți și vitamine, ajută și la starea de bine și nu numai. Ați încercat vreodată să faceți un mic test? Într-o zi să mâncați doar alimente procesate și în altă zi alimente bio. Ați observat vreo diferență? Posibil că da, iar această diferență vă zic sigur, este una mare. Beneficiile specifice sunt:

 

  • Reducere expunerii la pesticide

 

Aceasta este beneficiul suprem, fiind evident motivul. Creșterea naturală, fără conservanți și pesticide reduce exponențial expunerea la acestea.

 

  • Mai multe substanțe nutritive într-o singură masă

 

Alimentele bio au o varietate mai mare de nutrienți, ajutând să îți conservi sănătatea, dar și creșterea unui sistem imunitar mai puternic.

 

  • Lipsa hormonilor de creștere și a organismelor modificate genetic

 

Ne-am lovit măcar o dată de termenii aceștia și am trăit, poate, pe pielea noastră impactul hormonilor de creștere. O vedem chiar și în jurul nostru, în copiii care sunt în creștere și sunt mult mai maturi decât ar trebui, asta din cauza tuturor hormonilor și organismelor modificate genetic.

 

De ce sunt alimentele bio mai scumpe?

 

Chiar dacă prețul alimentelor bio este unul mai mare, ca și cumpărători, alegem să plătim calitatea produselor, nu cantitate acestora. Dacă ne dorim cu adevărat o viață sănătoasă, detaliul legat de preț este ceea ce putem trece peste, cu usurință. Sănătatea noastră este mai scumpă decât orice produs vândut pe piață.

 

Care este diferența dintre un pește bio și unul crescut chimic?

 

Un lucru este evident, și anume creșterea acestuia, tot ce ține de creșterea și hrănirea acestuia, până și la modul de trăire. Când vine vorba despre peste bio este hrănit cu produse bogate în nutrienți, iar cel crescut chimic va fi hrănit cu hormoni de creștere, pesticide sau alte îngrășăminte. Ține minte, dacă arată bine, nu înseamnă că este sănătos. Deseori alimentele crescute chimic au un aspect mult mai frumos și perfect, iar asta stimulează cumpărarea lor. Peștele este bogat în Omega-3, având mari beneficii pentru creier,  ochi și sistemul cardiovascular.

 

Putem face o schimbare pentru viitorul nostru, dar și al tuturor care vin după noi, alegând alimentele bio. Conștientizarea alimentației sănătoase ar trebui să ne macine mai mult dacă dorim ca viitorul să arate mai bine și mai sănătos.

 

Pentru o masă sănătoasă și bogată în nutrienți, puteți comanda atât peștele bio, cât și alte alimente, indiferent de orașul de reședință, doar accesând site-ul celor de la biocorner.ro. În București transportul este gratuit la comenzile de peste 250 de lei.

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri