Jurnalul.ro Ştiri Justitie Trei bărbaţi, reținuți după ce ar fi ademenit cu bani adolescenţi pentru a întreține relații intime

Trei bărbaţi, reținuți după ce ar fi ademenit cu bani adolescenţi pentru a întreține relații intime

de Redacția Jurnalul    |   

Trei tineri au fost audiați de polițiștii din București, fiind suspectați că ar fi ademenit trei adolescenți din medii defavorizate pentru a întreține relații intime cu ei, în schimbul unor sume de bani sau al altor beneficii. Ei au fost reținuți pentru 24 de ore, informează Poliția Capitalei.

Începând din 2021, cei trei bărbați ar fi ademenit trei adolescenţi, care aveau atunci vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, pentru a întreţine relaţii intime cu ei. Anchetatorii au ajuns la cei trei suspecţi în urma cercetărilor făcute în dosarul care îl vizează pe Kristof Lajos, supranumit „antrenorul de genii”, care a fost arestat după ce a fost prins când viola un minor. De altfel, la audieri a fost dus şi Lajos, pentru a se stabili gradul său de implicare.

„Faţă de cei trei bărbaţi a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi în faţa magistraţilor, cu propuneri legale”, a transmis vineri Poliţia Capitalei.

Joi, poliţiştii anunţau că, în continuarea cercetărilor desfăşurate la Secţia 26 Poliţie în dosarul privind violul asupra unui minor în care este cercetat un bărbat, în vârstă de 39 de ani, în stare de arest preventiv, au mai fost efectuate activităţi de cercetare şi de urmărire penală, în vederea probării activităţii infracţionale.

„Investigaţiile desfăşurate au condus către alte trei persoane, bănuite de săvârşirea aceleiaşi infracţiunii. În acest context, poliţiştii din cadrul subunităţii s-au sesizat din oficiu. Astfel, au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie domiciliară în municipiul Bucureşti, dar şi 15 mandate de aducere, fiind identificate şi ridicate mai multe înscrisuri, telefoane mobile, medii electronice de stocare a datelor, calculatoare”, a transmis Poliția Capitalei, precizând că suspecţii au fost duşi la audieri.

„Din datele şi probele administrate până în prezent, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada 2021 – prezent, trei bărbaţi, unul în vârstă de 24 de ani şi doi, în vârstă de 25 de ani, prin intermediul unor Organizaţii Non-Guvernamentale, înfiinţate de către unul dintre bărbaţi, ar fi ademenit trei minori, care la data comiterii faptelor aveau 13, 16, respectiv 17 ani, care proveneau din familii defavorizate. Din investigaţiile efectuate a rezultat presupunerea rezonabilă că, în schimbul unor sume de bani, ori prin promiterea altor beneficii educaţionale, cei trei bărbaţi ar fi întreţinut mai multe raporturi intime cu minorii în cauză”, a mai transmis Poliţia.

De asemenea, la audieri a fost dus şi bărbatul de 39 de ani, aflat în arest preventiv, în vederea probării materialului administrat în cauză, dar şi în vederea stabilirii gradului de implicare pe care acesta îl are.

Kristof Lajos, cunoscut pentru că descoperea şi pregătea copii cu abilităţi speciale din medii defavorizate, supranumit „antrenorul de genii”, a fost prins în flagrant, în luna iulie, în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu un minor, într-un apartament din Sectorul 4 al Capitalei.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri