Suntem toţi vinovaţi pentru expirarea prematură a fructelor şi legumelor, care ajung, în cele din urmă, la coşul de gunoi. The Good Housekeeping Institute (GHI) a prezentat câteva sfaturi care avută la prelungirea viaţii alimentelor proaspete, notează Daily Mail.
1. Ţine totul separat
GHI spune că ar trebui să evităm să ţinem fructele şi legumele împreună, în condiţiile în care multe fructe, precum “bananele, avocado, piersicile produc etilenă, un hormon natural de maturare a fructelor”. În loc să punem totul într-un singur bol, este recomandat să aşezăm fructele separat de legume.
2. Vază pentru legume
Când vine vorba de viaţa legumele, GHI ne sugerează să facem o “vază pentru legume”. “Împătureşte baza asparagusului în hârtie sau încearcă să îl ţi într-un pahar cu puţină apă.”
3. Îngheaţă totul
Toţi ştim că îngheţul conservă alimentele. GHI sugerează să congelăm fructele şi legumele şi să le decongelăm doar în momentul în care avem nevoie de ele.