Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump îl acuză pe Zelenski că refuză să încheie un acord cu Rusia

Trump îl acuză pe Zelenski că refuză să încheie un acord cu Rusia

de Redacția Jurnalul    |   

Candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, l-a criticat dur miercuri pe Volodimir Zelenski, acuzându-l pe preşedintele ucrainean că "refuză să încheie un acord" cu Rusia, informează AFP.

"Continuăm să dăm miliarde de dolari unui om care refuză să încheie un acord, (lui) Zelenski", a denunţat candidatul republican în alegerile prezidenţiale americane, în timpul unui miting de campanie.

"De fiecare dată când a venit în ţara noastră, a plecat de aici cu 60 de miliarde de dolari, cred că el este cel mai bun agent de vânzări de pe planetă", a declarat ironic fostul preşedinte american în Carolina de Nord.

S-a vorbit despre o întrevedere între Donald Trump, foarte critic cu privire la sumele date Kievului de către Washington, şi liderul ucrainean în marginea Adunării Generale a Naţiunilor Unite. Însă această întrevedere riscă după toate probabilităţile să fie anulată, potrivit presei americane, care susţine că Donald Trump nu a apreciat un interviu dat de Volodimir Zelenski revistei New Yorker, în care liderul ucrainean afirmă că Donald Trump "nu ştie de fapt cum să oprească acest război".

Candidatul republican afirmase la începutul lui septembrie că are un "plan precis" pentru a pune capăt războiului în Ucraina, dar că nu îl va dezvălui, pentru a păstra efectul de "surpriză". "Dacă voi câştiga, în calitate de preşedinte ales voi face în aşa fel încât un acord să fie încheiat, aceasta este garantat", a declarat candidatul republican la Casa Albă.

De asemenea, Donald Trump a pretins de mai mult ori că va rezolva problema războiului dintre Rusia şi Ucraina "în 24 de ore", fără a explica vreodată în ce mod.

În ultimele luni, Trump s-a arătat extrem de critic cu privire la miliardele de dolari cheltuite de SUA pentru a susţine Kievul în lupta sa cu Moscova, îndemnând Europa "să se mişte".

Solicitată de AFP, echipa de campanie a lui Trump a refuzat să confirme dacă întrevederea candidatului republican cu Zelenski a fost într-adevăr anulată.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri