Jurnalul.ro Ştiri Externe Trump, primele declarații despre recenta tentativă de asasinat: Serviciile secrete au știut imediat că sunt gloanțe și m-au prins

Trump, primele declarații despre recenta tentativă de asasinat: Serviciile secrete au știut imediat că sunt gloanțe și m-au prins

de Redacția Jurnalul    |   

Donald Trump a vorbit public pentru prima dată despre recenta tentativă de asasinat care a avut loc pe un teren de golf din Florida. Fostul președinte a oferit detalii despre incident într-un eveniment social media găzduit de platforma X.

Trump a spus că juca golf într-o duminică liniștită când, brusc, s-au auzit „patru sau cinci" focuri de armă, notează Sky News.

„Serviciile secrete au știut imediat că sunt gloanțe și m-au prins... toată lumea s-a urcat în cărucioarele de golf și am mers mai departe", a relatat el.

Lăudând reacția promptă a Serviciului Secret, Trump a menționat: „Au făcut o treabă excelentă”.

Trump a caracterizat suspectul drept o „persoană foarte periculoasă", exprimându-și speranța că acesta va petrece „mult timp" în închisoare.

El a comparat acest incident cu tentativa anterioară de asasinat din iulie, considerând că rezultatul, de această dată, a fost „mult mai bun" deoarece niciun trecător nu a fost rănit.

Fostul președinte a menționat și o convorbire telefonică cu președintele Biden, descriind-o drept „cordială". „A fost foarte drăguț, a sunat să se asigure că sunt bine," a spus Trump.

Ryan Wesley Routh, în vârstă de 58 de ani, este acuzat de posesie de arme de foc după ce un agent Secret Service a observat o pușcă printre tufișuri și a deschis focul asupra suspectului. Până în prezent, autoritățile nu au motive să creadă că Routh a acționat împreună cu altcineva.

Mai devreme, directorul interimar al Secret Service, Ronald Rowe Jr, a explicat că partida de golf a lui Trump a fost o „mișcare neoficială” și că „nu ar fi trebuit să meargă acolo”, astfel încât agenții nu au avut timp să caute pe întregul teren de golf.

(sursa: Mediafax)

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri