Jurnalul.ro Ştiri Externe Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu după o serie de atacuri cu bombă

Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu după o serie de atacuri cu bombă

Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu care pot fi utilizate în explozibili, după o serie de atacuri cu bombă comise în acest an pe teritoriul turc, a declarat joi ministrul agriculturii, Faruk Celik, relatează Reuters.

Decizia survine după ce 11 persoane, între care şase ofiţeri de poliţie, au fost ucise marţi într-un atac cu bombă care a vizat un autobuz de poliţie în centrul oraşului Istanbul. Articole apărute în ziare sugerau că puterea explozibililor a fost intensificată cu ajutorul unor îngrăşăminte.

'Începând de ieri (miercuri), Turcia a interzis vânzarea de îngrăşăminte care ar putea fi folosite ca explozivi', a declarat ministrul agriculturii, Faruk Celik, pentru televiziunea TRT Haber, adăugând că până acum au fost confiscate 64.000 de tone de îngrăşăminte.

Celik a afirmat că înainte de această interdicţie, îngrăşăminte pe bază de nitrat de amoniu, care pot fi folosite pentru a spori puterea explozivilor, erau disponibile pentru vânzare în 9.700 de locuri din Turcia.

Ziarul Haberturk a precizat că guvernul prevede de asemenea măsuri suplimentare pentru sporirea controalelor asupra transportului de îngrăşăminte, inclusiv instalarea unui cip în pachete şi creşterea activităţii de audit la companiile importatoare. AGERPRES

Subiecte în articol: ingrasaminte pe baza de amoniu
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri