Jurnalul.ro Sport Fotbal international Turcia e ultima echipă calificată în sferturile de finală la Euro 2024, după victoria cu Austria

Turcia e ultima echipă calificată în sferturile de finală la Euro 2024, după victoria cu Austria

de Redacția Jurnalul    |   

​​​​​​​Turcii au rezistat ofensivei agresive de pe final de meci a austriecilor și au obținut marți calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European de fotbal din Germania. Turcia-Austria s-a încheiat 2-1 (1-0), cu o dublă a lui Demiral, omul meciului în ultima optime de finală la Euro 2024.

Turcii nu au avut nevoie de perioadă de tatonare pentru a deschide scorul încă din primul minut, prin Merih Demiral.

Austriacul Christoph Baumgartner a avut prima șansă de a egala pe finalul primei reprize, șutul său din voleu trecând puţin pe lângă poartă.

Pe o ploaie măruntă și aspră, austriecii au trecut din nou pe lângă egalare, la 6 minute după pauză, Arnautovic nereușind să-l învingă pe Mert Gunok, care a apărat din situație unu la unu cu atacantul austriac.

Turcii au majorat avantajul în minutul 59, prin același Merih Demiral, care a fructificat cu capul centrarea din corner a lui Arda Guler.

Tot la capătul unui corner, Austria a redus din diferență, prin Michael Gregoritsch, care a profitat de o minge deviată cu capul de Stefan Posch (2-1, min 66).

Austria a sfidat ploaia tot mai intensă și a pus stăpânire pe joc în ultimele 25 de minute, Baumgartner având de două ori șansa de a egala.

Turcii au avut și ei un contraatac finalizat cu un șut al lui Yilmaz, blocat de portarul Pentz.

Turcia devine astfel ultima echipă calificată în sferturile de finală ale competiției și va întâlni Olanda, pe data de 6 iulie.

(sursa: Mediafax)

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Subiecte în articol: euro 2024 Turcia-Austria
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri