Jurnalul.ro Cultură Turneul Național Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia, în avanpremieră la Sinaia, pe 25 august, în Festivalul ”Enescu și muzica lumii”

Turneul Național Violoncellissimo - Clasic la puterea a treia, în avanpremieră la Sinaia, pe 25 august, în Festivalul ”Enescu și muzica lumii”

de Magdalena Popa Buluc    |   

Violoncelistul Marin Cazacu și binecunoscutul ansamblu Violoncellissimo, vor susține duminică, 25 august, de la ora 19:00, în Parcul Ştirbei din Sinaia, un concert în aer liber, Clasic, Jazz, Rock and more…, avanpremieră a Turneului Clasic la Puterea a treia, care va avea loc în toamnă în întreaga ţară.

Turneul Naţional Violoncellissimo - Clasic la Puterea a III-a, anul acesta la cea de-a șasea ediție, va avea loc în lunile octombrie şi noiembrie în întreaga țară și va ajunge în mari orașe ale României precum Iași, București, Ploieşti, Arad, Botoșani, Deva, Bistrița, dar și peste hotare.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din unii dintre cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Festivalul Internațional ”Enescu și Muzica lumii” a însemnat de-a lungul celor 25 de ani de existență nu doar cel mai important reper cultural de mare amploare pentru a doua cea mai importantă zonă turistică a României (după litoral) în perioada estivală, adesea cu extensie până la Brașov și Sibiu, ci și locul de întâlnire al celor mai importanți muzicieni români din țară și din diaspora.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

ITINERAR

Avanpremiere in festivaluri de vara

25 august, ora 19:00 – Sinaia, Parcul Ştirbei – în Festivalul “Enescu şi muzica lumii”

Selecţiuni din itinerariul turneului național din toamnă (in progress)

11 octombrie, ora 19 - Arad, Palatul Culturii

13 octombrie, ora 19 – Bistriţa, Palatul Culturii

18 octombrie, ora 19 – Ploiești, Sala Filarmonicii

26 octombrie, ora 19 -  București – Ateneul Român

1 noiembrie ora 19 – Botoşani – Sala Filarmonicii

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri