Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Tușești, deși nu ești răcit. Iată care ar putea fi cauzele

Tușești, deși nu ești răcit. Iată care ar putea fi cauzele

de Magda Bucur    |   

Ai pus tusea pe seama gripei sau a unei viroze, dar răceala a trecut însă tusea a rămas? Este posibil să suferi de tuse cronică iar acest lucru să nu aibă nicio legătură cu răceala.

Tusea este un mecanism de rutină al organismului, dar atunci când devine cronică, poate reprezenta un motiv de îngrijorare. Tusea cronică poate fi umedă, producând flegmă sau uscată, caz în care produce o senzație de iritare a gâtului. Medicii spun că diagnosticul de tuse cronică se pune atunci când tusea durează mai mult de opt săptămâni la adulți și patru săptămâni, în cazul copiilor. 

Iată o listă cu cele mai frecvente cauze ale tusei cronice.

1.Astmul. Această afecțiune apare atunci când căile aeriene ale pacientului sunt extrem de sensibile la aerul rece, la factorii iritanți din aer sau la efortul produs de exercițiile fizice. Există un anumit tip de astm care produce o tuse constantă.

2.Bronșita. Bronșita cronică provoacă inflamarea căilor aeriene pe termen lung și poate avea ca simptom tusea cronică. E bine să consultați un medic, pentru că ar putea fi semnul că suferiți de BPOC, boala pulmonară obstructivă cronică. De obicei, această afecțiune apare la persoanele care fumează.

3.Boala de reflux gastroesofagian. Apare atunci când acidul din stomac urcă înapoi pe esofag și provoacă iritație la nivelul gâtului. Aceasta duce la o tuse seacă ce se poate croniciza dacă afecțiunea nu este tratată.

4.Infecție. dacă ați suferit de o infecție severă, cum ar fi pneumonia sau chiar o gripă mai agresivă, s-ar putea să rămâneți cu o tuse cronică. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că încă sunt inflamate căile respiratorii.

5. Rinoreea posterioară sau sindromul picăturii postnazale este o afecțiune care provoacă o acumulare a mucusului în spatele nasului și scurgerea acestuia înapoi în gât. Acest lucru irită gâtul și produce un reflex de tuse.

6. Medicamente care reduc tensiunea arterială. Unele dintre aceste medicamente pot provoca o tuse cronică la anumiți pacienți. În general, este vorba de acele medicamente a căror denumire medicală se termină în pril- benazepril, captopril, ramipril. Discutați cu medicul care vi le-a prescris, dacă observați o tuse care dureazămai multe săptămâni la rând.

 

 

Subiecte în articol: tusea
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri