Jurnalul.ro Ştiri Externe Ucraina a distrus un alt pod în Rusia

Ucraina a distrus un alt pod în Rusia

de Redacția Jurnalul    |   

Forțele aeriene ucrainene au distrus un alt pod strategic peste râul Seym în regiunea rusă Kursk, limitând capacitatea de aprovizionare a unui grup rus care se opune avansului ucrainean, a declarat duminică comandantul Ucrainei.

Kievul a declarat că a cucerit peste 80 de așezări pe o suprafață de 1.150 km pătrați în Kursk de la lansarea unei lovituri surpriză peste graniță la 6 august, cea mai mare invazie a Rusiei de la al Doilea Război Mondial, potrivit Reuters.

„Direcția Kursk. Minus încă un pod! Aviația Forțelor Aeriene Ucrainene continuă să priveze inamicul de capacitățile logistice cu lovituri aeriene de precizie, ceea ce afectează semnificativ cursul ostilităților”, a declarat Mykola Oleshchuk pe aplicația de mesagerie Telegram.

El a postat un videoclip care arată un nor în creștere de la o explozie pe un pod și una dintre secțiunile sale distruse. Reuters nu a putut confirma independent distrugerea podului sau situația de pe câmpul de luptă din Kursk.

Reuters a reușit să confirme că podul din videoclipul lui Oleshchuk se află în satul Zvannoye din regiunea Kursk, dar nu a putut verifica independent data la care a fost filmat videoclipul.

Nu a existat un răspuns imediat din partea oficialilor de la Moscova la rapoartele Ucrainei. Unii bloggeri militari ruși, inclusiv proeminentul proiect War Gonzo, au raportat că a existat un atac al Ucrainei duminică pe podul din Zvannoye.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Rusia Kursk pod distrus seym
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri