Jurnalul.ro Ştiri Observator UPDATE Un roman a fost RAPIT in Nigeria. MAE a activat Celula de Criză

UPDATE Un roman a fost RAPIT in Nigeria. MAE a activat Celula de Criză

Inginerul român Christian Nedelcu a fost răpit, în Nigeria, de persoane înarmate care s-au năpustit asupra sa și asupra altor persoane, informează Dailypost.ng. 

Incidentul a avut loc în noaptea de luni spre marți, în statul Delta din Nigeria. 

Răpirea românului a avut loc după un schimb de focuri între răpitori și paznicii inginerului. 

Autoritățile statului Delta au lansat o acțiune de căutare a românului. De asemenea, ambasadorul României în Nigeria a cerut autorităților să aplice toate măsurile necesare pentru ca inginerul să fie salvat, potrivit realitatea.net

MAE informează că a fost activată Celula de Criză în cazul românului care a fost răpit luni în Nigeria. 

Potrivit MAE, Ambasada României la Abuja urmăreşte cu atenţie cazul cetăţeanului român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie, iar familia acestuia a fost notificată cu privire la incident. 

"Reprezentanţii misiunii diplomatice române sunt în contact permanent cu autorităţile federale nigeriene competente, cu angajatorul, precum şi cu familia cetăţeanului român. De asemenea, precizăm faptul că, din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe, a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri. Având în vedere sensibilitatea situaţiei, Ministerul Afacerilor Externe recomandă tratarea subiectului cu precauţie şi responsabilitate", adaugă MAE. 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri