Jurnalul.ro Ştiri Externe Unul dintre miniştrii cei mai populari ai Franţei dezminte zvonurile care-l incriminează de hărţuire sexuală

Unul dintre miniştrii cei mai populari ai Franţei dezminte zvonurile care-l incriminează de hărţuire sexuală

Ministrul francez pentru tranziţie ecologică, Nicolas Hulot, unul dintre cei mai populari din administraţia preşedintelui Emmanuel Macron, a dezminţit joi, la postul francez BFMTV, zvonurile 'infame' care-l incriminează de hărţuire sexuală, informează AFP. 

Imediat după această intervenţie, el a primit 'un mesaj de susţinere' din partea premierului Edouard Philippe, potrivit căruia 'nu există niciun motiv pentru a pune la îndoială cuvântul său'. 

La curent cu zvonurile care circulau de mai multe zile în redacţii cu privire la un posibil articol în curs de pregătire, Nicolas Hulot 'a luat iniţiativa' pentru a contra 'o otravă lentă ce ucide', dezminţind la BFMTV orice comportament nepotrivit privind 'două cazuri care nu există'. 

A fost el acuzat de hărţuire sexuală de o fostă colaboratoare a fundaţiei sale? 'Răspunsul este nu şi o spun cu atât mai mult cu cât persoana în cauză, care este perfect identificată şi cu care sunt în contact, vă va spune acelaşi lucru', a declarat el, dezminţind de asemenea că i-a cumpărat acesteia tăcerea. 

În schimb, el a recunoscut existenţa unei plângeri 'fără urmări' înaintată de nepoata unui politician celebru, o tânără 'majoră', privind 'acuzaţii care datează din 1997'. 

'Această plângere a fost clasată fără urmări, pentru că nu doar cazul a fost prescris, ci am şi fost audiat de poliţie la cererea mea, iar anchetatorii au considerat foarte repede că nu exista nimic ce ar permite continuarea cazului', a dat asigurări Hulot. 'Provoacă rău (atunci) când este nedrept, când este nefondat', a spus ministrul, evocând 'un coşmar'. 

În timp ce în mass-media se vorbeşte cu regularitate despre o posibilă demisie a sa în urma unor evaluări guvernamentale care nu-i sunt favorabile, Nicolas Hulot a asigurat că nici măcar nu s-a gândit la aceste zvonuri, dar fără a le exclude. 

'Familia mea este cea care primează, care îmi va ghida decizia', a adăugat acest militant în spiritul recentei sale mărturisiri că postul său de ministru va fi 'ultima sa experienţă publică'. 'Voi avea o plăcere monstruoasă să revin în umbră', a insistat el la sfârşitul lui ianuarie. 

Fost animator vedetă la o emisiune franceză de televiziune de aventură în natură, Ushuaia, Nicolas Hulot a lucrat timp de aproape 30 de ani pentru apărarea mediului înconjurător, împreună de fundaţia sa. 

Solicitat de mai multe ori de preşedinţi francezi în ultimii ani, sensibili la popularitatea sa, el a acceptat pentru prima dată să facă parte dintr-un guvern, cel al lui Emmanuel Macron, în mai 2017, alimentând numeroase speranţe. Potrivit unui sondaj Odoxa difuzat la sfârşitul lui ianuarie, Hulot se află în fruntea personalităţilor 'care se bucură de cel mai mult sprijin sau simpatie', cu 34% de opinii pozitive. 

Declaraţiile lui Nicolas Hulot intervin în condiţiile în care guvernul francez este pus în încurcătură de o plângere pentru viol ce îl vizează pe ministrul conturilor publice Gerald Darmanin, pe care preşedintele şi premierul îl creditează în continuare cu 'încredere'. 

Parchetul de la Paris a deschis recent o anchetă asupra unei acuzaţii de viol ce îl vizează pe Darmanin pentru fapte ce se presupune că datează din 2009 şi pe care cel vizat le contestă în mod categoric. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri