Jurnalul.ro Ştiri Justitie UPDATE - Deputaţii au avizat cererea DNA de urmărire penală împotriva Elenei Udrea

UPDATE - Deputaţii au avizat cererea DNA de urmărire penală împotriva Elenei Udrea

Deputaţii au început votul asupra solicitării procurorului general referitoare la formularea cererii de urmărire penală împotriva deputatei Elena Udrea, fost ministru al Turismului, pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare la luare de mită, în dosarul nr.121/P/2015 al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Solicitarea procurorilor a fost citită în prima parte a zilei în plenul Camerei Deputaţilor, când erau prevăzute şi dezbateri. Nu a fost nicio intervenţie din partea grupurilor parlamentare, deputaţii adoptând, în cursul dimineţii, pe articole această solicitare. 

Înaintea votului, deputata Elena Udrea a susţinut în plen că dosarele se fac discreţionar, "pentru anihilarea politicienilor incomozi", şi a adăugat, între altele, că noţiunea de instigare la mită este una relativă. 

"Nimic bun nu s-a mai întâmplat în România ultimilor doi ani. Celor care îşi doresc un nou mandat de parlamentar - sper să aveţi curajul ca împreună, într-un parlament nou, să facem ceea ce este mai bine pentru ţară, pentru oamenii care aşteaptă să facem curajos ceea ce este nevoie", a spus Elena Udrea. 

Votul final este secret cu bile. 

Comisia juridică a dat luni raport de aprobare acestei solicitări. AGERPRES

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri