Tânărul mușcat de șobolan a încercat să depună plângere la Primăira Sectorului 1 București dar nu a putut face acest lucru pentru ca nu a fost îndrumat de funcționarii instituției.
Mai mult, angajații primăriei i-au spus să revină cu un avocat.
"Eu sunt tânăr, am 26 de ani și am putut să dau șobolanul de pe mine, dar nu știu cum ar fi fost dacă era o persoană în vârstă, sau un copil, sau un alt animal", a declarat acesta, la antena3.
ȘTIRE INȚIALĂ Un bărbat de 26 de ani a fost mușcat de un șobolan în centrul Capitalei. Incidentul s-a petrecut în apropierea parcului Grădina Icoanei, în jurul orei 19.00, transmite antena3.
Acesta a sunat la 112 și a fost îndrumat să meargă de urgență la Spitalul Matei Balș, unde a primit îngrijirii medicale, i-a fost adminstrat antitetanos și antirabic și i s-a prescris tratament cu cinci medicamente timp de cinci săptămâni.
Tânărul avea șoseste și papuci, cu toate acestea mușcătura i-a străpuns pielea ș i-a produs sângerări.
Efectele mușcăturilor de șoblani:
- Sodoku, care se numește ”boala mușcăturilor de șobolan”. Dacă nu este tratat, în aproximativ 10% din cazuri se produce la moartea pacientului.
- Tetanusul este o boală periculoasă care necesită cel mai intens tratament. În fiecare an, 30 - 60.000 de oameni mor în toată lumea, în mare parte copii. Rata mortalității este foarte ridicată, de circa 20-25%. Este printre primele trei boli infecțioase cele mai mortale după rabie și ciuma pulmonară.
- Leptospiroza de la șobolani se transmite mai des decât alte infecții, iar susceptibilitatea oamenilor la patogenul său este foarte mare. Boala este dificilă, în jumătate din cazuri necesită tratament în unitatea de terapie intensivă.
- Pseudotuberculoza (yersinioza) care poate dezvolta complicații - meningită, poliartrită, osteomielită și miocardită.
Incidentul survine în contextul scandalului gunoaielor din Capitală.