Jurnalul.ro Ştiri Politică Valerie Cioloş, la recepția oferită de Michelle Obama

Valerie Cioloş, la recepția oferită de Michelle Obama

de Marius Gîrlașiu    |   

Soţia premierului Dacian Cioloş, franţuzoaica Valerie-Villemin, va fi şi ea prezentă la Adunarea Generală a ONU de la New York. Premierul a zburat ieri seară spre Statele Unite ale Americii imediat după discursul privind starea economiei româneşti pe care l-a susţinut în plenul reunit al Parlamentului.

Dacian Cioloş se va întâlni astăzi la New York cu soţia sa. Franţuzoaica Valerie se află deja peste Ocean, însă şi-a achitat deplasarea din propriul buzunar, a precizat ieri Executivul. “Doamna Valerie Cioloş se află deja în Statele Unite ale Americii, la invitaţia unor prieteni. Şi-a plătit personal toate costurile deplasării şi va asigura reprezentarea la evenimentele din marja Adunării Generale a ONU al căror format implică prezenţa soţiei şefilor de delegaţii unde a fost invitată”, a transmis Guvernul. Cel mai probabil, premierul va fi însoţit de soţia sa atât la recepţia oferită de bun venit oferită de dimineaţă de secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, cât şi la recepţia oferită diseară de preşedintele american Barack Obama şi de prima doamnă, Michelle Obama, în onoarea şefilor de delegaţie.

S-au cunoscut în Franţa

Gurile rele spun că franţuzoaica Valerie ar fi nepoata fostului ministru de Externe al Franţei, Michel Barnier. “Pe soția mea, Valerie, am cunoscut-o în Franța, la școală. Am fost colegi un an. Valerie fusese înainte în România, cunoștea țara și ne-a fost foarte ușor să comunicăm. Treptat, relația noastră s-a schimbat, a devenit una puternică și, în 2000, ne-am căsătorit. Am venit în țară. Am tot fost pe drumuri între România, Franța, Bruxelles, și așa a trecut timpul. Ne dorim copii, însă, până acum, am fost numai pe drumuri, fiecare în direcții diferite”, povestea Dacian Cioloş într-un interviu acordat în urmă cu nouă ani revistei VIP. Conform profilului său de Linkedin, Valerie Cioloş-Villemin este absolventă de studii superioare în ştiinţele agriculturii, iar în momentul de faţă este consultant independent.

Valerie a ocupat funcţia de cercetător la Montpellier SupAgro şi funcţia de director la Agence Universitaire de la Francophonie, filiala din Republica Moldova

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri