Jurnalul.ro Sport Verstappen câștigă în Canada pentru al treilea an consecutiv

Verstappen câștigă în Canada pentru al treilea an consecutiv

de Redacția Jurnalul    |   

Triplul campion mondial de la Red Bull, Max Verstappen, a câștigat a treia oară Marele Premiu al Canadei, duminică, pe circuitul Gilles Villeneuve, potrivit Reuters.

Verstappen, care a pornit pe prima linie alături de George Russell, ocupantul pole sitter-ului Mercedes, a rămas departe de probleme într-o zi cu condiții meteorologice în continuă schimbare, smulgându-i conducerea lui Lando Norris de la McLaren la ultimele opriri la boxe.

Olandezul a rezistat apoi cu greu pentru a obține a șasea victorie din nouă curse în acest sezon și a 60-a din cariera sa în Formula 1.

Verstappen s-a distanțat la reluarea cursei și a terminat cu 3,879 secunde în fața lui Norris, în timp ce Russell a câștigat un duel de ultimă oră cu colegul de echipă Lewis Hamilton pentru a completa podiumul.

„Nu a fost ușor, dar am reușit”, a declarat Verstappen.

„Cred că am intrat la boxe la momentul potrivit și, bineînțeles, mașina de siguranță a funcționat bine pentru noi, dar chiar și după aceea cred că am gestionat destul de bine decalajele. Îmi place, a fost foarte distractiv. De astfel de curse ai nevoie din când în când”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Max Verstappen canada
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri