Jurnalul.ro Ştiri Observator Victor Negrescu: Bugetul UE, pentru 2025, ar putea crește cu 2% față de cel de anul acesta

Victor Negrescu: Bugetul UE, pentru 2025, ar putea crește cu 2% față de cel de anul acesta

de Redacția Jurnalul    |   

Bugetul UE, pentru 2025, ar putea crește cu 2%, a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, cu o suplimentare de 4,5 miliarde de euro.

Victor Negrescu, vicepreședintele Parlamentului European, afirmă că bugetul Uniunii Europene, pentru anul viitor, ar putea crește cu 2%, ceea ce ar însemna o suplimentare de aproximativ 4,5 miliarde de euro.

Negrescu spune că această creștere va permite o finanțare mai bună a priorităților europene, inclusiv în ceea ceea ce privește România.

„Una dintre propunerile mele principale, care are ca obiect suplimentarea finanțării transferului drepturilor sociale, este susținută și de Comisia Europeană şi prevede o creștere de circa 13% a bugetului dedicat acestui mecanism european. Această creştere va permite celor care au lucrat în Uniunea Europeană, inclusiv românilor din diaspora, să își transfere pensia, indemnizația de șomaj sau alocațiile pentru copii mai ușor în țara de reşedințǎ”, a declarat, de asemenea, Victor Negrescu.

Acesta a făcut referire și la fermieri și agricultura românească: „Chiar dacă statele membre au tăiat din fonduri, vom căuta să susținem folosirea resurselor financiare din mecanismul de flexibilitate și cel de rezervă pentru a finanța fermierii afectați de seceta din acest an", a mai spus europarlamentarul Victor Negrescu.

Victor Negrescu, urmează să prezinte aceste propuneri în fața Parlamentului European.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: victor negrescu ue buget
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri