Jurnalul.ro Ştiri Observator VIDEO Iohannis: Uniunea Europeană trebuie să treacă printr-o integrare profundă

VIDEO Iohannis: Uniunea Europeană trebuie să treacă printr-o integrare profundă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, la Aachen, că Uniunea Europeană "trebuie să treacă printr-o integrare profundă" şi că nu crede în eliminarea din organizaţie, comparând blocul comunitar cu o familie.

"Există unii, iar eu fac parte dintre aceştia, există cei care sunt de părere că trebuie să strângem rândurile. Uniunea Europeană trebuie să treacă printr-o integrare profundă, fapt care s-a văzut foarte clar", a spus Iohannis, potrivit traducerii oficiale.

Şeful statului a detaliat că "pe de o parte, unii îşi doresc o integrare mai profundă", iar alţii zic 'Uniunea e ceva simpatic'".

"Dar să nu întrecem măsura. Să facem un pas înapoi şi fiecare să îşi rezolve problemele naţionale şi de fapt noi să ne rezumăm, plus, minus, la piaţa internă comună şi cam atât. Acestea sunt o abordare şi o logică pe care eu nu le împărtăşesc. Eu zic că Uniunea Europeană ar trebui să treacă printr-un proces de integrare mai profundă. Vrem să avem o acţiune comună împreună, dar nu vrem să ne izolăm", a mai spus Iohannis.

Subiecte în articol: klaus iohannis
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri