Jurnalul.ro Cultură Muzica Viitoarele personalităţi ale muzicii, în aprilie, la Bucureşti

Viitoarele personalităţi ale muzicii, în aprilie, la Bucureşti

Ediţia 2016 a Concursului Internaţional George Enescu are loc între 3 şi 25 septembrie şi aduce pe scena Ateneului Român unii dintre cei mai promiţători tineri artişti ai momentului, precum şi muzicieni consacraţi şi laureaţi ai Concursului.

Abonamentele şi biletele s-au pus în vânzare de luni, 7 martie, în reţeaua Eventim. Concursul Internaţional George Enescu, aflat la a doua ediţie, se desfăşoară sub brandul Festivalului „George Enescu” şi constă într-o competiţie între tinerii artişti care vor să se afirme pe scena muzicală.

Concomitent, în cadrul concursului apar şi laureaţii ediţiilor trecute sau artişti consacraţi, care să-i obişnuiască pe tineri cu atmosfera marilor orchestre. Concursul are şi scopul de a promova muzica comopozitorului român, George Enescu. Ateneul va găzdui 19 concerte şi recitaluri, în ediţia de anul acesta.

Tema concursului din 2016 este „Trăieşte-ţi visul” - un îndemn pentru tinerii concurenţi să se pregătească, să muncească şi să performeze pe scenă, în faţa publicului. „Trăieşte-ţi visul! - este provocarea pe care o lansează Concursul Enescu 2016 nu doar pentru artişti, ci şi pentru public, fiindcă suntem transformaţi de fiecare vis căruia îi dăm viaţă.

Concursul Enescu invită la o recunoaştere şi sărbătoare a visurilor care ne duc mai departe. Generozitate, creativitate, disciplină şi voinţă, implicare – sunt valorile în care credea George Enescu.

Şi-a dorit să fie compozitor, în primul rând, şi nu şi-a abandonat visul de o viaţă. A visat să-i ajute pe tinerii artişti să se afirme. Şi le-a făcut pe amândouă. Suntem suma visurilor noastre, ca indivizi şi ca societate”, a declarat Oana Marinescu, directorul de comunicare al Concursului Enescu.

Noul director artistic al Festivalului George Enescu este Vladimir Jurowski, dirijorul principal al Orchestrei Filarmonice din Londra
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri