Jurnalul.ro Sport eXtrasport Vinicius Jr, favorit să câștige Balonul de Aur după plecarea legendelor Messi și Ronaldo

Vinicius Jr, favorit să câștige Balonul de Aur după plecarea legendelor Messi și Ronaldo

de Redacția Jurnalul    |   

Elita fotbalului mondial se va reuni luni la Paris pentru ceremonia de decernare a Balonului de Aur. Vinicius Jr, atacantul lui Real Madrid, e principalul candidat la premiul masculin, și Aitana Bonmati, jucătoarea Barcelonei, principala favorită la câștigarea celui de-al doilea titlu consecutiv.

„Vinicius va câștiga Balonul de Aur. Nu pentru cele trei goluri marcate săptămâna trecută, ci pentru caracterul său. Este extraordinar", a declarat Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, după ce atacantul brazilian a marcat de trei ori în victoria cu 5-2 contra Borussiei Dortmund.

Vinicius, în vârstă de 24 de ani, a avut un sezon remarcabil în care a câștigat campionatul Spaniei și Liga Campionilor cu Real Madrid, marcând goluri decisive în semifinale și finală.

Principalii săi contracandidați sunt Jude Bellingham, colegul său de la Real Madrid, Rodri, mijlocașul lui Manchester City, care a câștigat Euro 2024, Erling Haaland, Harry Kane și Kylian Mbappe, atacanți cu multe goluri marcate.

La feminin, Aitana Bonmati de la Barcelona este favorită să câștige trofeul pentru al doilea an consecutiv. Mijlocașa în vârstă de 26 de ani a condus echipa catalană spre patru trofee în acest sezon: campionat, cupă, Supercupa Spaniei și Liga Campionilor.

Câștigătorii vor fi anunțați luni seară la Paris, în urma votului unui juriu internațional format din jurnaliști de fotbal.

(sursa: Mediafax)

Subiecte în articol: Vinicius Junior Balonul de Aur
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri