Jurnalul.ro Ştiri Externe Volodimir Zelenski: Situația este foarte dificilă. Mor până la 100 de soldați pe zi în luptă și 500 sunt răniți

Volodimir Zelenski: Situația este foarte dificilă. Mor până la 100 de soldați pe zi în luptă și 500 sunt răniți

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a recunoscut că forțele Kievului suferă pierderi mari. Până la 100 de morți și 500 de răniți în fiecare zi.

„Situația este foarte dificilă, pierdem 60-100 de soldați pe zi, morți în luptă și în jur de 500 de persoane rănite în luptă. Așa că ne menținem perimetrele defensive. Cea mai dificilă situație este în estul Ucrainei și în sudul Donețkului și Luhanskului”, a spus Zelenski televiziunii americane Newsmax, citat de The Guardian

El spune că Rusia reprezintă puterea "întunecată" a lumii. 

„Trebuie să ne dăm seama cine este puterea întunecată: este Rusia. Iar Rusia nu se va opri în Ucraina, cu siguranță. Celelalte țări, fostele republici ale URSS și membrii UE - unele dintre ele sunt deja națiuni membre NATO - sunt deja amenințate”.

Zelenski face apel la statele occidentale să continuă să impună sancțiuni Rusiei. 

„Putin nu poate învinge, iar lumea trebuie să înceteze să-l mai apere, pe fondul ultimelor atrocități comise de trupele ruse. Acum, el este aproape izolat. Lumea continuă mereu să-i dea o șansă, pentru că sancțiunile nu sunt impuse complet. Există lacune la unii dintre lideri care spun că președintelui rus ar trebui să i se ofere o cale de ieșire”.

Subiecte în articol: zelenski soldati ucraina Rusia
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri