Jurnalul.ro Ştiri Politică Votul în două tururi, tergiversat din nou la Senat

Votul în două tururi, tergiversat din nou la Senat

de Marius Gîrlașiu    |   
Legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin a fost retrimisă în comisiile de specialitate, a decis Senatul în şedinţa de ieri a Biroului Permanent. Social-democraţii au cerut anularea rapoartelor date pentru proiectul PNL. „Mă aşteptam ca PSD să tragă de timp”, a acuzat Alina Gorghiu.

Liberalii au mai primit o lovitură în tentativa de a forţa alegerea primarilor în două tururi la alegerile din 5 iunie. Social-de-mocraţii au profitat de alianţa Dragnea-Tăriceanu şi au propus în şedinţa de ieri a conducerii Senatului anularea rapoartelor pentru proiectul de lege iniţiat de PNL şi retrimiterea acestuia la comisiile de specialitate. „Anti-cipam că PSD va trage de timp. Este o ruşine că face acest lucru. Să nu îţi asumi răspunderea unui vot în Parlament este un gest de laşitate, caracteristic PSD în ansamblul său”, a atacat copre-şedintele liberalilor, Alina Gorghiu. „PSD a propus anu-larea rapoartelor date de comisiile Senatului pe acest proiect pentru că ar fi fost funcţională până în 30 decembrie Comisia de cod elec-toral. PSD a forţat un vot de anulare a rapoartelor date de comisii, au trecut acest vot de anulare cu opt la patru. PNL a votat împotrivă”, a explicat sena-torul liberal Cristian Bodea.
Sfidarea liberalilor pare cu atât mai mare cu cât în Biroul Permanent s-a votat retrimiterea proiectului la comisiile de specialitate a căror raport a fost anulat. „Va merge la comisii, va mai sta trei săptămâni la Comisia juridică şi la Comisia de constituţionalitate, o vor mai învârti, o votăm prin martie, se duce la Cameră, mai trag şi ei de timp şi prin septembrie s-ar putea să iasă cu două tururi”, a fă- cut haz de necaz senatorul PNL. Comisia pentru Constituţionalitate, condusă de se- natorul PSD Ovidiu Donţu, a solicitat să se pronunţe în ceea ce priveşte constituţionalitatea iniţiativei liberalilor.
Liberalii au cerut şi în plen introducerea proiectului de lege pe ordinea de zi, însă propunerea a fost respinsă prin vot de către senatorii prezenţi.
 

TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri