Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski s-a întâlnit cu președintele Germaniei, în timpul unei vizite la Berlin

Zelenski s-a întâlnit cu președintele Germaniei, în timpul unei vizite la Berlin

de Redacția Jurnalul    |   

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulțumit Germaniei pentru sprijinul acordat, în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o duminică cu președintele Frank-Walter Steinmeier, transmite Reuters.

Zelenski a sosit la Berlin de la Roma, unde s-a întâlnit separat sâmbătă cu premierul italian Giorgia Meloni și cu Papa Francisc. Papa a indicat că Vaticanul va ajuta la repatrierea copiilor ucraineni luați de ruși.

Președintele ucrainean a zburat la Berlin cu un avion al guvernului german.

„În cea mai dificilă perioadă din istoria modernă a Ucrainei, sunt mândru că Germania este prietenul nostru adevărat și aliatul nostru de încredere”, a scris Zelenski în cartea de oaspeți a președinției germane. „Împreună vom învinge și vom readuce pacea în Europa”.

Zelenski se întâlnește duminică și cu cancelarul german Olaf Scholz, înainte de a se îndrepta spre Aachen, în vestul Germaniei, pentru a primi prestigiosul premiu Carol cel Mare în onoarea serviciilor aduse Europei.

Germania a anunțat sâmbătă un ajutor militar de 2,7 miliarde de euro pentru Ucraina, cel mai mare pachet de acest tip de până acum de la invazia Rusiei din februarie anul trecut, și a promis sprijin suplimentar pentru Kiev atât timp cât va fi necesar.

(sursa: Mediafax)

 

Subiecte în articol: zelenski berlin
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri