Jurnalul.ro Ştiri Observator ZIUA COPILULUI 2016. Google şi-a modificat logoul pentru a marca Ziua internaţională a copilului

ZIUA COPILULUI 2016. Google şi-a modificat logoul pentru a marca Ziua internaţională a copilului

ZIUA COPILULUI 2016. Motorul de căutare Google şi-a modificat, miercuri, logoul pentru a marca Ziua internaţională a copilului, care reprezintă în multe ţări o sărbătoare, cei mici celebrând astfel copilăria prin diferite activităţi.

ZIUA COPILULUI 2016.  Ziua copilului a fost menţionată prima dată, la Geneva, la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor, în august 1925. La acest eveniment 54 de reprezentanţi din diferite ţări au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus Ziua copilului.

În anul 1954, Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare stat să dispună de o zi la aşa-numita "Ziua copilului". În România, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului (ANPDC) s-a constituit la 1 ianuarie 2005.

ZIUA COPILULUI 2016. Data acestei sărbători variază de la o ţară la alta, statele din fostul bloc comunist adoptând 1 iunie pentru a marca Ziua internaţională a copilului.

Google îşi schimbă logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.

ZIUA COPILULUI 2016. Ziua copilului (numită şi Ziua internaţională a copilului) este în multe ţări o sărbătoare pentru copii. Ea se sărbătoreşte la date diferite în ţări diferite. În România, ziua se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 1 iunie.

Ziua internaţională a copilului a fost menţionată prima dată la Geneva la Conferinţa Mondială pentru Protejarea şi Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanţi din diferite ţări, au adoptat Declaraţia pentru Protecţia Copilului. După această conferinţă, multe guverne au introdus „Ziua copilului”. În Turcia Ziua copilului a fost sărbătorită pentru prima dată în data de 23 aprilie 1920.

În anul 1954 Fondul Internaţional pentru Urgenţe ale Copiilor al Naţiunilor Unite (UNICEF) a emis o recomandare care prevedea faptul ca fiecare Stat să dispună de o zi la aşa-numita „Ziua copilului” (engleză Universal Children's Day).

Subiecte în articol: ZIUA COPILULUI 2016 google
TOP articole pe Jurnalul.ro:
Parteneri