x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto BMW va dezvolta şi produce în China modelul electric Mini

BMW va dezvolta şi produce în China modelul electric Mini

07 Mar 2018   •   12:18
BMW va dezvolta şi produce în China modelul electric Mini

Programele de cercetare-dezvoltare şi producerea noului model electric Mini se vor realiza în China, a anunţat Peter Schwarzenbauer, membru al Board-ului BMW, la Salonul Auto de la Geneva. Luna trecută, grupul german BMW AG a anunţat că a semnat o scrisoare de intenţie cu producătorul auto chinez Great Wall Motor, care ar permite producţia automobilelor sale Mini în China. Ar fi pentru prima dată când modelul Mini este produs în afara Europei.

 

"Va fi dezvoltat în China şi va fi produs în China, dar nu ştim încă unde. Modelul va fi de asemenea exportat", le-a declarat Schwarzenbauer jurnaliştilor. Până acum, BMW s-a bazat pe facilităţile sale de cercetare-dezvoltare din Germania pentru a produce actualul model Mini. Dar, înăsprirea reglementărilor din China au determinat BMW să mute producţia în statul asiatic.

"Trebuie să avem anumite componente produse pe plan local, pentru ca un automobil să beneficieze de subvenţiile acordate la achiziţionarea unui model electric. Modelul electric i3 produs de BMW, dezvoltat şi produs în Germania, nu este eligibil pentru subvenţii în China deoarece nu are componente originare din statul asiatic", a explicat Schwarzenbauer.

Un eventual joint venture cu Great Wall ar fi al doilea parteneriat al BMW pe piaţa auto din China, după cel cu Brilliance China Automotive Holdings Ltd. Anul trecut, vânzările BMW pe piaţa chineză au crescut cu 11,3%, fiind al doilea producător de automobile premium din China după Audi, divizie a Volkswagen.

În paralel, autorităţile de la Beijing şi-au propus ca automobilele electrice şi cele hibride să reprezinte o cincime din vânzările de automobile în 2025 şi pentru a-şi atinge acest obiectiv intenţionează să relaxeze prevederile cu privire la înfiinţarea de societăţi mixte. AGERPRES

×