x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Fabrica Dacia de la Mioveni se închide până pe 5 aprilie. Angajații intră în șomaj tehnic

Fabrica Dacia de la Mioveni se închide până pe 5 aprilie. Angajații intră în șomaj tehnic

18 Mar 2020   •   10:43
Fabrica Dacia de la Mioveni se închide până pe 5 aprilie. Angajații intră în șomaj tehnic
Sursa foto: Marin Raica/Intact Images

UPDATE 10.40. Fabrica Dacia de la Mioveni se închide de joi, ora 12:00, până pe data de 5 aprilie. Cei 14.000 de angajați intră în șomaj tehnic și vor primi 85% din salariu și bonuri de masă, a declarat liderul de sindicat Ion Iordache, pentru Mediafax.

 

„Începând de mâine (n.r. joi) dimineață de la ora 7 până pe data de 5 aprilie, toți angajații intră în șomaj tehnic. Era o măsură necesară pentru protejarea sănătății angajaților. Vor rămâne pompieri, paznici, câțiva oameni la mentenanță.

Peste 13.500 vor fi în șomaj tehnic. Acesta va fi plătit, potrivit contractului colectiv de muncă cu 85%. Este o situație foarte critică peste care sper să trecem cu bine”, a declarat liderul de sindicat al Dacia la Digi 24.

„Acesta situație ne va afecta cumplit, toți salariați știu acest lucru, dar e mai de preț sănătatea lor. Alte măsuri de protecție încă nu avem în vedere, decât că în perioada asta se vor face deratizări. Suntem în discuții permanente, noi o să rămâne pe metereze, cum se spune. E un moment foarte grav”, a mai spus Ion Iordache

---------------------

Știre inițială. Conducerea Automobile Dacia a început miercuri, la ora 09:00, discuțiile cu sindicatele, care solicită închiderea temporară a uzinei de la Mioveni, în contextul epidemiei de coronavirus.

”Avem această întâlnire pentru a stabili un program de închidere a uzinei, să vedem dacă oprim lucrul joi sau vineri. E vorba de 14.000 de oameni, trebuie să îi protejăm, nu putem continua așa. Trebuie să găsim o soluție pentru a intra în șomaj temporar. E greu să îi protejăm pe muncitori în uzină, sunt multe spații comune în care intră în contact”, a declarat Ion Iordache, vicepreședintele Sindicatului Automobile Dacia, potrivit g4media.ro.

Marți, compania Ford a anunțat că angajații fabricii de la Craiova intră în șomaj ethnic începând de joi, 19 martie, și vor beneficia de o indemnizație de 78% din salariul de bază.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a declarant că se află în discuții cu oficialii Ford de la Craiova pentru a găsi soluții de ajutor.

×
Subiecte în articol: Dacia coronavirus