x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Ford va investi patru miliarde de dolari în vehicule autonome

Ford va investi patru miliarde de dolari în vehicule autonome

25 Iul 2018   •   18:22
Ford va investi patru miliarde de dolari în vehicule autonome

Ford va forma o divizie separată dedicată vehiculelor autonome, unde va investi patru miliarde de dolari până în 2023, transmit Automotive News Europe şi Reuters. 

De asemenea, compania va căuta investitori din afară pentru nou formata divizie Ford Autonomous Vehicles LLC, care va fi condusă de vicepreşedintele Sherif Marakby şi va avea sediul în noul campus Corktown din Detroit. În noua entitate va fi inclus şi Argo AI, partenerul din Pittsburgh al Ford pentru dezvoltarea vehiculelor autonome. 

Ford vrea să lanseze în 2021 un vehicul comercial autonom. 

Recent, Ford a anunţat că va reduce oferta de autoturisme pentru Europa şi America de Nord, dar va lansa noi modele electrice în toată lumea. 

Până în 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii şi 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, şapte modele vor fi lansate în America de Nord, trei în Europa, 13 în regiunea Asia-Pacific. 

Ford a avertizat că investiţiile în mobilitate şi vehicule autonome ar urma să diminueze câştigurile companiei dar producătorul auto este încrezător că efectele pozitive de pe urma investiţiilor se vor resimţi în 2019 şi în anii următori. 

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. În anul 2017, Ford România a renunţat la producţia monovolumului B-Max la fabrica din Craiova şi a demarat producţia SUV-ului EcoSport.

AGERPRES

×