x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Începe o nouă ediție a Raliului Dakar. La start se află și un român

Începe o nouă ediție a Raliului Dakar. La start se află și un român

de Redacția Jurnalul    |    05 Ian 2024   •   14:00
Începe o nouă ediție a Raliului Dakar. La start se află și un român
Sursa foto: Hepta

O nouă ediție a Raliului Dakar începe vineri. Competiția se desfășoară în Arabia Saudită în perioada 5-19 ianuarie. Printre participanți este și românul Emanuel Gyenes.

Ediția din acest an va avea 12 etape care se vor desfășura în condiții extreme. Vor fi curse pentru autovehicule clasice, dar și etape pentru vehicule electrice, hibride și pe hidrogen. În total, participanții trebuie să parcurgă 7.289 de kilometri între Al Ula și Yanbu.

Organizatorii cred că anul acesta întrecerea va fi foarte echilibrată, anunță RacingNews365. Câștigătorul de cinci ori al trofeului și campionul în exercițiu, Nasser Al-Attiyah, este favorit. Recent, el a produs surpriza anunțând mutarea la Prodrive Hunter, care va fi partener cu Dacia din 2025. Acest lucru îl face pe qatarean noul coechipier al lui Sebastien Loeb, care caută prima sa victorie la Dakar.

Prodrive Hunter va avea o concurență serioasă din partea Toyota, vechea echipă a lui Al-Attiyah. Yazeed Al-Rajhi vrea să câștige pe terenul său, în timp ce coechipierul său Giniel de Villiers a câștigat deja raliul o dată în 2009. Un outsider periculos este Seth Quintero, care a venit din SSV-uri și a luat locul lui Al-Attiyah. Quintero, în vârstă de 21 de ani, a terminat pe locul al doilea în 2023. Americanul concurează pentru prima dată la mașini. Lucas Moraes, numărul trei de anul trecut, completează gama Toyota.

Emanuel Gyenes este pe lista de start a competiției. Acesta va fi al 14-lea Raliu Dakar din cariera românului.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: raliu dakar roman