x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Noul Jaguar XE sedan sport lansat oficial în România

Noul Jaguar XE sedan sport lansat oficial în România

03 Iun 2015   •   19:43
Noul Jaguar XE sedan sport lansat oficial în România

Noul Jaguar XE modelul sedan sport reinventat a fost lansat oficial, miercuri, pe piaţa din România, cu caroserii redesenate de designerul consacrat al producătorului britanic, Ian Callum.

'XE se recomandă ca fiind cea mai sportivă maşină din segmentul său. XE este bazat pe 75% componente din aluminiu, are un consum minimal de 3,8 litri la suta de kilometri. Poate atinge un prag inferior de 99 de grame de CO2 pe kilometru. Pentru că azi se vorbeşte tot mai mult de protecţia mediului, putem spune că viitorii proprietari de XE vor fi avantajaţi şi din punt de vedere fiscal. Producătorul a venit de la început cu motorizări de Euro 6, la 1,8 litri. Atingerea vitezei de 100 de kilometri are loc în 5,1 secunde. Venim cu un nou concept de piaţă în garanţie, extinderea perioadei la cinci ani şi trei ani de întreţinere gratuită. Peste 15 comenzi cu avans au fost deja colectate de dealerii din România. Este un real succes. Estimăm că vom vine în jur de 100 de unităţi din acest model, până la final de an. Jaguar global în România are o ţintă ambiţioasă cu peste 160 de unităţi vândute anul acesta. Sigur că aici includem şi vânzările de S-Tipe. Au mers foarte bine vânzările de S-Tipe', a declarat Mihai Ivănescu, director coordonator al Diviziei Ţiriac Auto, cu ocazia prezentării noilor modele.

Acesta a precizat că XE a fost relansat la 80 de ani după producerea primelor modele Jaguar XE.

'La 80 de ani de la prima apariţie vă prezint XE un model care înlocuieşte două modele care au dispărut din programul de producţie al celor de la Jaguar, acum şase ani. Este vorba despre X-Tipe şi S-Tipe. Întotdeauna urmează o perioadă când un producător îşi reevaluează resursele îşi reevaluează oportunităţile de piaţă, discută cu designerii, pentru că astăzi şi designul vinde o maşină. De multe ori designul ajută substanţial la mărirea volumelor de vânzări. XE se recomandă ca fiind cea mai sportivă maşină din segmentul său', a explicat Ivănescu.

Lansarea oficială a XE avut loc la Londra, în septembrie 2014, iar importatorul oficial pentru România este Premium Auto.

XE redefineşte conceptul de sedan sport datorită construcţiei sale uşoare şi avansate din aluminiu, a liniei aerodinamice a caroseriei, dar şi a manevrabilităţii extraordinare.

Jaguar XE este singurul model din segmentul său care utilizează o structură monococă, construită preponderent din aluminiu. Această structură extrem de robustă, şi totodată uşoară, împreună cu suspensia faţă cu braţe duble triunghiulare şi suspensia punte spate multi-link sunt elemente fundamentale pentru dinamica inovatoare a modelului XE.

Dispunând de motorul supraalimentat de 3.0 litri V6, pe benzină, motor împrumutat de la multi-premiatul Jaguar F-TYPE, varianta XE S este capabilă să ajungă de la 0 la 100 km/h în 5,1 secunde.

Jaguar XE, utilizeazând intensiv aluminiul, este primul model dezvoltat pe baza noii arhitecturi modulare Jaguar Land Rover. Ampatamentul lung de 2.835 mm şi poziţia joasă a scaunelor îi conferă proporţii ideale şi un profil aerodinamic.

Interiorul spaţios oferă un înalt nivel de confort, iar materialele şi finisajele diferenţiază modelul XE de orice alt model din segmentul său. Sistemul infotainment InControl, complet nou, oferă tehnologii de ultimă generaţie pentru a conecta maşina şi pasagerii cu exteriorul. Ecranul tactil de 8 inchi oferă un acces uşor şi intuitiv către toate funcţiile disponibile şi aplicaţiile mobile iOS şi Android.

Sistemul de tracţiune All Surface Progress Control (ASPC) - dezvoltat în baza experienţei de decenii în off-road Jaguar Land Rover - poate restabili în numai câteva secunde tracţiunea prin control electronic în situaţiile în care aderenţa la suprafaţa de rulare este scazută, indiferent de vreme.

Tehnologia de proiecţie laser permite sistemului Head Up Display să genereze imagini clare şi cu un contrast ridicat (spre exemplu detalii despre viteză şi navigaţie), care rămân vizibile chiar şi în lumina directă a soarelui.

O cameră video stereo este montată în spatele oglinzii retrovizoare pentru a oferi o imagine 3D a drumului. Aceste date de mare precizie sunt folosite de funcţii precum frânarea autonomă de urgenţă şi sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare.

XE este şi primul model Jaguar echipat cu Servodirecţie Asistată Electric, reglată pentru a oferi un răspuns instantaneu, cu un consum de energie scăzut, comparativ cu sistemele hidraulice.

Jaguar XE va dispune de trei motorizări. Două motorizări Diesel de 2.0 litri dezvoltând 163 CP şi, respectiv, 180 CP, două motorizări pe benzină, de 2.0 litri, dezvoltând 200 CP şi, respectiv, 240 CP şi o motorizare pe benzină, de 3.0 litri dezvoltând 340 CP.

Modelul XE este deja disponibil spre comercializare, iar preţul porneşte de la 31.900 euro fără TVA. agerpres.ro

×
Subiecte în articol: jaguar xe jaguar xe sedan sport