x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Premieră mondială. Lansarea unei mașini electrice în România: Q2 - Evolio

Premieră mondială. Lansarea unei mașini electrice în România: Q2 - Evolio

de Diana Scarlat    |    14 Sep 2022   •   18:45
Premieră mondială. Lansarea unei mașini electrice în România: Q2 -  Evolio
Sursa foto: Lucian Alecu

Start-up-ul românesc Evolio a lansat miercuri, la București, un nou model de mașină electrică, perfect pentru oraș: Q2, cu varianta Q2+. Modelul este unul foarte economic, perfect pentru tineri. Mașinile electrice de dimensiuni reduse și consum foarte mic de la Evolio se pot cumpăra și prin programul „Rabla”. Compania este axată pe facilitarea mobilității, mai ales în orașe, fiind un start-up românesc ce a fost creat pentru dezvoltarea și distribuția de vehicule electrice. În afară de mașinile electrice, Evolio a mai lansat pe piața din România și alte tipuri de vehicule, precum autoutilitare, minibusuri, golf carturi, scutere și biciclete, toate electrice.

Noul model Evolio City Q2 poate fi cumpărat cu doar 4.999 de euro, cel mai mic preț al pieței. Este cea mai ieftină și cea mai economică mașină electrică din România, cu două locuri, care se poate strecura aproape în orice spațiu și pe orice drum public. „Evolio City Q2 este un vehicul electric foarte eficient, la un preț foarte scăzut, ideal pentru mobilitatea urbană, datorită consumului foarte redus, dimensiunilor reduse, ușurinței de a se strecura în aglomerația orașului și de a parca. Este perfect pentru zona urbană și metropolitană. Mașina se adresează, în primul rând tinerilor, poate fi condusă și cu permis B1, de la 16 ani. De asemenea, se adresează mămicilor, pensionarilor și în general persoanelor care au nevoie de economie și mobilitate în oraș. Comenzile pot începe de astăzi, iar livrarea se poate face în patru luni, până la finalul acestui an. De anul viitor, vom putea livra de ordinul miilor de unități”, explică Liviu Nistoran, CEO Evolio România.

Micuțul City Q2 este inspirat din nevoile contemporane și a fost gândit pentru un viitor sustenabil. Este perfectă mai ales pentru cei care au nevoie de deplasări pe distanțe scurte și medii, e prietenoasă cu mediul înconjurător și nu e doar ieftină, ci necesită cele mai mici costuri de service, datorită lipsei unor componente de mecanică clasică sau de mentenanță. Garda la sol este de 160 mm și atinge o viteză maximă de 35-45 km/h.

Se încarcă la orice priză standard

O încărcare completă a mașinii Evolio City Q2 durează aproximativ 6 ore și oferă o autonomie maximă de până la 80 de kilometri, cu ajutorul bateriei de 63Ah de înaltă calitate. Se poate alimenta de la orice priză standard 220-230V. Bateria nu necesită nicio intervenție din partea șoferului, pentru mentenanță. Cutia de viteze este automată, iar motorul are o putere maximă de 4,4 KW, respectiv 6,5 KW. Paleta de culori pentru acest model este variată: roșu, roz, alb, galben, portocaliu, verde, albastru, maro și mov. Are geamuri electrice, boxe HI-FI, bluetooth, aer condiționat, închidere centralizată, display LCD și cameră video marșarier.

Ca la oricare alt vehicul electric, sunt importante condițiile de utilizare, precum unghiul de urcare, funcționarea aerului condiționat, numărul de frânări, greutatea transportată și, nu în ultimul rând, temperatura exterioară - dacă vremea este rece, autonomia se poate reduce cu până la 40%. Comenzile se pot face pe site-ul Evolio sau la sediul companiei, din București.

 

Noua mașină electrică Evolio Q2 este revoluționară prin gabaritul redus, având o lățime de numai 120 cm și o lungime de 240 cm. Q2 se încadrează în categoria micromașinilor cu două locuri și dispune de aplicație de smartphone care asigură comunicarea și monitorizarea de la distanță, cu funcții precum: verificarea stării bateriei, infografice, poziție geografică în timp real, trasee, geo-fencing, alarmă de mișcare cu alertă pe smartphone. Aplicația și integrarea cu mașina au fost realizate de Evolio Mobility, serviciul fiind oferit gratuit pe o perioadă de doi ani.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Mașinuța City Q2 se poate conecta la aplicațiile telefonului mobil. Este cea mai ieftină, cea mai economică și cea mai mică mașină electrică de pe piața românească, perfectă pentru mobilitate, care consumă extrem de puțin.

Q2 are două motorizări: versiunea de bază, cu un motor de 4,4 KW (putere maximă) și versiunea Q2+ cu un motor de 6,5kW. Aceste propulsoare dezvoltă viteze de 45, respectiv 60Km/h.

×
Subiecte în articol: Evolio City Q2