x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Olandeza Maya Weung, prima femeie acceptată la Academia de pilotaj Ferrari

Olandeza Maya Weung, prima femeie acceptată la Academia de pilotaj Ferrari

23 Ian 2021   •   16:00
Olandeza Maya Weung, prima femeie acceptată la Academia de pilotaj Ferrari

Olandeza Maya Weung, în vârstă de doar 16 ani, și-a asigurat locul în programul Academiei de pilotaj Ferrari, după ce a câștigat concursul Girls on Track Rising Stars, dedicat tinerilor piloți de sex feminin,organizat de Federația Internațională de Automobilism și Ferrari, anunță BBC Sports.

Tânăra a impresionat juriul în cadrul unei tabere de evaluare desfășurate la Maranello. „Acesta este un moment cheie în istoria Scuderiei Ferrari și a academiei sale”, a declarat șeful echipei, Mattia Binotto.

„Pe parcursul acestui an, Maya se va pregăti împreună cu noi și va lua parte și la unul dintre campionatele F4 certificate de FIA, categoria considerată a fi primul pas la clasa monoposturi, în drumul spre Formula
1. Sosirea Mayei în echipă este un indiciu clar al angajamentului Scuderiei de a face sportul cu motor din ce în ce mai inclusiv, în conformitate cu hashtag-ul susținut de întreaga comunitate F1, We Race As One”, a mai spus Mattia Binotto.

La scurt timp după aflarea rezultatului, Maya Weung a declarat: „Nu voi uita niciodată această zi! Sunt atât de fericită că sunt prima femeie care se alătură Ferrari Driver Academy. Câștigarea etapei finale a
programului FIA Girls on Track Rising Stars mă face să realizez că am avut dreptate să-mi urmăresc visul de a deveni pilot de curse”.

„Voi da totul pentru a le arăta oamenilor care au crezut în mine că merit să port uniforma Ferrari Driver Academy și abia aștept să vin la Maranello să încep să mă pregătesc pentru primul meu sezon în cursele de
monoposturi”, a mai spus olandeza.

Academia Ferrari este programul care l-a pregătit pe actualul lider al echipei, Charles Leclerc, pentru mutarea sa în F1.

Pe lângă Leclerc, pe grila de start a Formulei 1 în 2021 vor fi prezenți alți patru piloți care au fost formați în același program al celor de la Ferrari: Sergio Perez (Red Bull), Lance Stroll (Aston Martin), Antonio
Giovinazzi (Alfa Romeo) și debutantul de la Haas, germanul Mick Schumacher, fiul fostului campion mondial Michael Schumacher.

Cu toate acestea, un loc în acest program nu este o garanție a accederii în F1. Pentru o eventuală prezență în competiția supremă, Weug trebuie să treacă mai multe etape în motorsport.

Programul FIA Girls On Track a fost înființat de către comisia de femei din cadrul forului de conducere a automobilismului mondial, împreună cu Ferrari.

Weug, care s-a născut în Spania, dintr-o mamă belgiană și un tată olandez, le-a depășit în faza finală pe franceza Doriane Pin (17 ani) și pe braziliencele Antonella Bassani (14 ani) și Julia Ayoub (15ani).
Weug devine a doua femeie membră în prezent a unei echipe de F1, alături de columbianca Tatiana Calderon, pilotul de teste al echipei Alfa Romeo.

Ultima femeie care a concurat în F1 a fost italianca Lella Lombardi, care a luat startul de 17 ori, în sezoanele 1975 și 1976.

(sursa: Mediafax)

×