x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Prima Dacie 1300 cucerește Nürburgring-ul

Prima Dacie 1300 cucerește Nürburgring-ul

de Redacția Jurnalul    |    18 Iun 2024   •   19:45
Prima Dacie 1300 cucerește Nürburgring-ul
Sursa foto: Dailydriven.ro

Pe roți din România, o Dacia 1300 a ajuns pe cel mai vechi circuit din Europa, Nürburgring, într-o demonstrație că mașinile vechi pot avea încă valoare și relevanță. Această performanță arată că vechiul nu trebuie înlocuit neapărat și că noul nu este mereu soluția ideală.

Cu toate că nu sugerăm că toată lumea ar trebui să conducă o mașină de 50 de ani în locul uneia noi, această experiență evidențiază că vehiculele vechi pot fi reintroduse în circulație, având atât avantaje, cât și dezavantaje. Aceasta este frumusețea lor, potrivit Daily Driven.

După patru zile de condus, echipa a ajuns cu Dacia 1300 la Nürburgring și a parcurs cu succes un tur complet al circuitului. Nürburgring este considerat de mulți pasionați de mașini ca fiind un loc de pelerinaj. În mijlocul zgomotului asurzitor al motoarelor turate, echipa a găsit paradoxal liniștea.

Circuitul, cunoscut pentru complexitatea sa, necesită aproximativ 1000 de ture de 20,8 kilometri fiecare pentru a fi învățat, conform unui pilot de performanță. Deși Dacia are doar 54 de cai putere, echipa a simțit o senzație de zbor pe curbe, iar turul s-a terminat mult prea repede. Dacia a alergat alături de mașini de elită, precum Porsche GT3 RS, BMW M2 și M3.

Un aspect surprinzător a fost interesul arătat de posesorii de supercar-uri, care, deși au mașini de sute de mii de euro, s-au oprit să admire modesta Dacie 1300. Acest scenariu s-a repetat de mai multe ori pe circuit, demonstrând că adevărata pasiune pentru mașini nu cunoaște bariere financiare.

×
Subiecte în articol: nurburgring Dacia 1300