x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Cum arată primul autobuz electric FABRICAT în România, la Mediaș

Cum arată primul autobuz electric FABRICAT în România, la Mediaș

de Redacția Jurnalul    |    18 Oct 2023   •   21:52
Cum arată primul autobuz electric FABRICAT în România, la Mediaș

Automecanica Mediaș a prezentat prototipul primului autobuz electric produs în România.

Lansarea a avut loc la Bruxelles în cadrul Busworld Europe, una dintre principalele expoziții internaționale din domeniul autobuzelor și autocarelor.

„Familia de autobuze din portofoliul Automecanica conține toată gama de lungimi, de la 6 la 18 metri”, a precizat Andrei Scobioala, președintele companiei din Mediaș.

Din informațiile prezentate de producătorul român, unul dintre modelele EBUS are 28-32 locuri, lungimea de 12,08 m, lățimea de 2,51 m și înălțimea de 3,28 m.

Acest model este dotat cu 3 uși duble și are o putere maximă a motorului de 250 kW.

Înființată în 1941, cu denumirea Atelierele de Stat pentru Aeronautică Mediaș, este transformată în 1962 în Automecanica, o entitate specializată în execuția suprastructurilor pentru industria auto.

Chairman-ul companiei Automecanica Medias, Andrei Scobioala a precizat in cadrul conferintei de presa:

Autobuzul prezinta toate caracteristicile tehnice pe care producatorii de top din acest domeniul le-au lansat pe piata. Producerea lui in Romania va stimula dezvoltarea pe orizontala si a altor companii si vine in intampinarea conceptului European de transport verde cu un inalt grad de calitate si eficienta energetica si cu o atentie speciala pentru design-ul urban de avangarda. Familia de autobuze din portofoliul Automecanica contine toata gama de lungimi de la 6 la 18 metri.

Strategia companiei pe termen scurt si mediu este sa vina catre clienti incepand cu 2024 cu prototipul pentru tramvai, in 2025 prototipul electric de tren usor de viteza si in 2026 prototipul de metrou.”

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×