x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Procuratura din Franţa extinde ancheta de fraudă împotriva Volkswagen

Procuratura din Franţa extinde ancheta de fraudă împotriva Volkswagen

09 Mar 2016   •   13:33
Procuratura din Franţa extinde ancheta de fraudă împotriva Volkswagen

  Procuratura din Paris amplifică presiunile asupra grupului Volkswagen în scandalul manipulării testelor de poluare, prin deschiderea unei anchete pentru „fraudă în formă agravată”, relatează Automotive News.

În octombrie 2015, justiţia franceză a iniţiat o investigaţie preliminară împotriva producătorului auto german, pentru înşelăciune şi punerea în pericol a sănătăţii oamenilor. Atunci, poliţia franceză a efectuat percheziţii la birourile Volkswagen din Franţa, confiscând informaţii din computere.

Actuala investigaţie a început în urma unei reclamaţii a unui oficial din sectorul transporturilor.

Volkswagen a anunţat că 946.092 de vehicule din Franţa au fost echipate cu motoare de tipul EA 189, implicate în scandalul manipulării testelor de poluare.

Grupul german a recunoscut în septembrie 2015 că 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial au fost prevăzute cu softuri care reduc nivelul emisiilor în timpul testelor de poluare. Scandalul a izbucnit în urma unei investigaţii efectuate de Agenţia de Protecţie a Mediului din Statele Unite.

Investigaţia din Franţa se referă la vehiculele comercializate în grupul VW pe piaţa franceză, a precizat procuratura.

Un purtător de cuvânt al diviziei franceze a VW nu a fost disponibil pentru comentarii.

Reprezentanţii VW încearcă să găsească o ieşire din criza declanşată anul trecut, care riscă să îi provoace costuri de ordinul miliardelor de euro, sub formă de amenzi şi despăgubiri. Anul trecut grupul a alocat 6,5 miliarde de euro pentru acoperirea costurilor rechemării în service a celor 11 milioanede vehicule.

Procuratura din Germania a anunţat marţi că numărul suspecţilor investigaţi în cazul Volkswagen a crescut de la 6 la 17.

×
Subiecte în articol: Volkswagen ancheta