x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Program de 500 de milioane de lei pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Program de 500 de milioane de lei pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

14 Noi 2022   •   18:05
Program de 500 de milioane de lei pentru stații de încărcare a mașinilor electrice

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat luni lansarea unui nou program de finanțare pentru dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare a mașinilor electrice, în valoare de 500 de milioane de lei.

Potrivit ministrului Mediului, în România se înregistrează o creștere spectaculoasă a vânzărilor de mașini electrice.

„Este un semnal că, pe de o parte, populația înțelege din ce în ce mai bine importanța transportului nepoluant, pe de altă parte, este rezultatul clar al programului Rabla Plus. În paralel însă, acest efort trebuie susținut și prin dezvoltarea infrastructurii de reîncărcare în localități”, susține Tanczos Barna într-o postare pe Facebook.

Acesta spune că noul program are un buget de 500 milioane de lei pentru stații de reîncărcare cu putere normală, de minimum 3,7 kW și maximum 22kW.

Sunt eligibili în cadrul programului derulat de AFM instituţiile publice, inclusiv unitățile de învățământ de stat, unitățile administrativ-teritoriale, precum și subdiviziunile administrativ-teritoriale
ale municipiului Bucureşti, localitățile care nu sunt unități administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca staţiuni turistice și asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: incarcare masini electrice