x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto Proprietarii de MAȘINI ÎNMATRICULATE în BULGARIA ar putea avea surprize

Proprietarii de MAȘINI ÎNMATRICULATE în BULGARIA ar putea avea surprize

20 Mai 2016   •   20:10
Proprietarii de MAȘINI ÎNMATRICULATE în BULGARIA ar putea avea surprize
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Autorităţile bulgare pregătesc sancţiuni pentru cetăţenii ţărilor vecine, care au maşini înmatriculate în Bulgaria şi nu au încheiate asigurări RCA.

În ultimii ani peste 100 de mii de automobile ce circulă în România, Moldova şi Grecia au fost înamatriculate în Bulgaria. Proprietarii însă de regulă evită să se deplaseze anual la sud de Dunăre pentru a-şi reînnoi răspunderea civilă auto.

Când se produce un accident de circulaţie pagubele sunt plătite de fondul de garanţie menţinut de companiile bulgare de asigurări.

Într-o încercare de a limita aceste pierderi, Miniserul Bulgar de Interne a cerut anularea automată a înmatriculării autoturismelor ce nu au RCA.

În acest scop fondul de garanţie va verifica periodic automobilele cu asigurare obligatorie expirată, va trimite informaţia respectivă Poliţiei Rutiere ce va anuala înmatricularea.

Proprietarii străini vor putea evita problemele reînnoind la timp asigurarea respectivă. Pentru a-i înlesni companiile de asigurări vor introduce contractarea on-line de poliţe RCA şi Casco. Înmatricularea va fi reînnoită într-un mod automat după ce proprietarul achită RCA.

Sursa: RRA

×
Subiecte în articol: masini inmatriculate in bulgaria