x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Auto VIDEO. Fostul campion mondial F1, Nico Rosberg, fan Formula E

VIDEO. Fostul campion mondial F1, Nico Rosberg, fan Formula E

29 Mai 2018   •   17:00
VIDEO. Fostul campion mondial F1, Nico Rosberg, fan Formula E

Pentru fostul campion mondial de la Formula 1, Nico Rosberg, respectul pentru motoarele electrice este în creştere, scrie CNN.

Formula E, spune acesta, reprezintă viitorul mobilităţii şi, în ciuda a tot ceea ce criticii concursurilor cu maşini electrice au spus, este la fel de distractiv de privit.

“Nu ştii niciodată la ce să te aştepţi”, a spus Rosberg pentru CNN. “Ultima dată, cel care a terminat cursa pe locul trei a ajuns cu trei cauciucuri în loc de patru! A terminat cursa cu trei cauciucuri. Adică, asta este destul de impresionant”.

“Este grozav cum Formula E a devenit un sport atât de distractiv de privit şi, în multe moduri, are unele avantaje faţă de Formula 1, pentru că este imprevizibilă”, a spus Rosberg, care a devenit campion mondial la F1 în 2016, înainte să se pensioneze.

A trecut ceva vreme de când fanii l-au văzut pe Rosberg pe pistă. Însă, pentru prima dată de la momentul pensionării la vârsta de 31 de ani, acesta s-a întors în spatele volanului, pe pistă pentru a testa noua maşină futuristică de la Formula E, Gen2.

Cea mai semnificativă îmbunătăţire la Gen2 este faptul că acum poate depozita de două ori mai multă energie, ceea ce înseamnă că piloţii nu mai sunt nevoiţi să schimbe maşina la jumătatea cursei, aşa cum  au făcut-o de când sportul s-a lansat în 2014.

×