x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020

ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020

10 Ian 2022   •   08:20
ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020

ASF ştia de situaţia în care se afla City Insurance încă din iunie 2020, când s-au analizat indicatorii prudenţiali pentru exerciţiul de evaluare a activelor şi pasivelor sectorului asigurărilor.

ASF a dat publicităţii un studiu privind indicatorii prudenţiali ai celor 24 de companii de asigurări de pe piaţa locală din iunie 2020, scrie ZF.

Studiul realizat de ASF şi EIOPA arată că City avea o rată de solvabilitate (SCR) de -112% şi o rată a cerinţei minime de capital (MCR) de -450%.

City Insurance, asigurătorul care în ultimii ani a activat pe piaţa locală urmărind o captare agresivă a cotei de piaţă pe zona RCA, putea fi oprit încă de la jumătatea anului 2020. Ce anume a împiedicat ASF-ul să-i ridice autorizaţia de funcţionare încă din acel moment?

Mai mult, având în vedere că la 30 iunie 2020, după eva­luarea BSR, rata de solvabilitate (SCR) şi rata ce­rinţei minime de capital (MCR) erau negative, respectiv -112% şi -450%, înseamnă că rezultatele au inclus şi banii falşi pe care City Insurance se presupunea că îi are într-un cont din Elveţia. Cât de mare trebuia să fie gaura la City ca să se sesizeze şi de către ASF?

În ceea ce priveşte a doua companie care a înregistrat un nivel al indicatorilor prudeţiali negativi, Euroins, reprezentanţii companiei au transmis după publicarea raportului BSR că situaţia prezentată nu este de actualitate, referindu-se la o perioadă din trecut, iar în ultimele 18 luni, Euroins a implementat o serie de măsuri, inclusiv noi contracte de reasigurare, cedări de active şi mai multe majorări de capital.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: city insurance