x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Datoriile CEFC, examinate la o reuniune a creditorilor

Datoriile CEFC, examinate la o reuniune a creditorilor

03 Apr 2018   •   09:54
Datoriile CEFC, examinate la o reuniune a creditorilor

China Development Bank (CDB) a organizat, luni, o reuniune a creditorilor pentru a discuta subiectul datoriilor în creştere ale grupului CEFC China Energy, au declarat două surse din apropierea acestui dosar.

 

Potrivit surselor, China Development Bank a cerut participanţilor la această reuniune, printre care s-au numărat băncile creditoare, precum şi principalii deţinători de obligaţiuni ale CEFC, să îşi examineze expunerea pe care o au faţă de grupul CEFC.

Conform raportului financiar pe 2017, CEFC China Energy are împrumuturi pe termen scurt scadente în primul semestru din 2018, în valoare de aproximativ 44 miliarde de yuani (6,94 miliarde de dolari). Datoria sa totală se ridică la 117 miliarde de yuani la 30 iunie 2017, faţă de active totale de 169 miliarde de yuani.

În doar câţiva ani, CEFC s-a transformat dintr-un trader petrolier de nişă din oraşul natal al lui Ye Jianming (provincia chineză Fujian, din sud-estul Chinei) într-un conglomerat cu activităţi în domeniul energiei şi finanţelor. În prezent, CEFC produce petrol în Africa de Vest şi Abu Dhabi, deţine sute de benzinării în Europa şi o bancă activă în Cehia şi Slovacia.

În prezent, CEFC China Energy Co. trece printr-o perioadă dificilă în contextul îngrijorărilor cu privire la finanţele companiei, după ce fondatorul şi preşedintele CEFC, Ye Jianming, este investigat de autorităţile chineze pentru presupuse infracţiuni economice. CEFC susţine că aceste informaţii sunt "iresponsabile" şi "nefondate".

Anterior, grupul petrolier kazah KazMunayGas a anunţat că finalizarea tranzacţiei prin care compania chineză CEFC China Energy Company Ltd. va prelua un pachet de 51% din acţiunile companiei petroliere române KMG International NV a fost amânată pentru sfârşitul lunii iunie.

"Am înţeles că recentele informaţii din presă referitoare la CEFC nu afectează termenii acordului de vânzare şi achiziţie. Ambele părţi sunt în continuare hotărâte să încheie această tranzacţie în viitorul apropiat", a adăugat KazMunayGas. În 2017, CEFC a primit acordul din partea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi confirmarea Consiliului Concurenţei pentru finalizarea tranzacţiei de preluare a pachetului majoritar de acţiuni al KMG International. AGERPRES

×