x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Bancile italiene, amenintate de Moody's cu retrogradarea

Bancile italiene, amenintate de Moody's cu retrogradarea

31 Mai 2018   •   11:34
Bancile italiene, amenintate de Moody's cu retrogradarea

Moody's Investors Service a plasat sub revizuire, pentru o posibilă retrogradare, ratingurile a 12 grupuri bancare italiene: UniCredit, Intesa Sanpaolo, Banca IMI, Cassa Depositi e Prestiti, Mediobanca, FCA Bank, Banca Nazionale Del Lavoro, Credito Emiliano, Credit Agricole Cariparma, Cassa Centrale Raiffeisen, Invitalia şi Banca del Mezzogiorno - MCC, se arată într-un raport al agenţiei de evaluare financiară.

 

Acţiunea de rating a fost determinată de decizia Moody's din 25 mai de a pune sub supraveghere ratingul suveran al Italiei, pentru o posibilă retrogradare, din cauza riscurilor semnificative de slăbire a solidităţii fiscale a ţării, ţinând cont de planurile noului Guvern de coaliţie şi de riscul stagnării reformelor structurale.

Miercuri, Moody's a plasat sub revizuire, pentru o posibilă retrogradare, ratingurile pentru depozitele pe termen lung ale Intesa Sanpaolo, Banca IMI, Mediobanca, Credit Agricole Cariparma, FCA Bank şi Cassa Centrale Raiffeisen.

În eventualitatea revizuirii în scădere a ratingului suveran al Italiei, ratingurile A3 atribuite în prezent pentru depozitele băncilor italiene vor fi probabil retrogradate, se arată în comunicatul agenţiei de evaluare financiară.

În prezent, există presiuni ascendente limitate asupra ratingurilor băncilor italiene plasate sub supraveghere, dar, dacă ratingul pentru obligaţiunile guvernamentale italiene va fi confirmat la Baa2, Moody's ar putea confirma la actualul nivel şi calificativele atribuite celor 12 grupuri bancare din Italia.

De asemenea, agenţia ar putea retrograda ratingurile în urma revizuirii în scădere a ratingului suveran al Italiei sau a deteriorării evaluării băncilor, a înrăutăţirii calităţii activelor, a pierderilor sau a reducerii capitalizării. AGERPRES

×