x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Bani de la stat pentru întreprinderi mici și mijlocii

Bani de la stat pentru întreprinderi mici și mijlocii

15 Mai 2019   •   12:08
Bani de la stat pentru întreprinderi mici și mijlocii

inisterul pentru Mediul de Afaceri va acorda și în acest an fonduri nerambursabile pentru întreprinderi mici și mijlocii în cadrul programului Microindustrualizare 2019. Acestea vor putea să obțină maximum 450.000 de lei pentru efectuarea de investiții. Suma totală alocată schemei de minimis pentru acest an este de 22.678.000 lei, iar de acești bani vor beneficia aproximativ 50 de firme.

 

Potrivit procedurii propuse de minister în Programul Comerț 2019, fiecare societate ar putea dispune de cel mult 450.000 de lei, adică circa 100.000 de euro, care trebuie să reprezinte 90% din cheltuielile necesare dezvoltării proiectului, restul de 10% urmând să fie suportate de companie.

Ministerul Mediului de Afaceri va acorda aceste fonduri întreprinderilor mici și mijlocii din regiunile de dezvoltare Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru. Și microîntreprinderile din București-Ilfov sunt eligibile dacă au sediul social și punctele de lucru, plus locul implementării proiectului în această zonă.

Cheltuieli din banii de la stat

Din sumele obținute în cadrul programului, firmele pot cumpăra echipamente IT; aparate și instalații de control, măsură, reglare; cititoare pentru codurile de bare, cântare electronice, aparate de marcat; autoutilitare; achiziționarea de spații de lucru și de producție; bunuri de mobilier, instalații de încălzire și climatizare, dar și investiții în active necorporale precum brevetele de invenții, software, mărci de produse și servicii, cursuri de dezvoltare, consultanță pentru întocmirea documentației pentru obținerea a cestei finanțări.

 

Condiții de înscriere

Companiile trebuie să aibă cle puțin un an de la înființare la data înscrierii în program, nu au datorii la bugetul de stat ori la bugetele locale, nu au depășit plafonul de minimis de 200.000 de euro pe parcursul a trei exerciții financiare consecutive, trebuie să angajeze cel puțin doi salariați pe perioadă nedeterminată cu program normal de lucru de 8 ore pe zi.

 

×
Subiecte în articol: fonduri afaceri Investitii