x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Ce vrea mediul de afaceri din partea autorităţilor romane!

Ce vrea mediul de afaceri din partea autorităţilor romane!

08 Feb 2018   •   11:34
Ce vrea mediul de afaceri din partea autorităţilor romane!

2018 va fi anul răzbunării populismului, acest lucru fiind devastator în ambele sensuri, anume şi când creşte şi când se răzbună, susţine preşedintele Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru.

 

"Anul 2018 va fi anul răzbunării populismului. Ceea ce am văzut în 2017, o serie de măsuri populiste, probabil pornite mai devreme, de obicei se iau înainte de alegeri, şi ceea ce vorbim azi cu salariile că s-au mărit cu 20%, nu s-au mărit, ba au scăzut, este o formă a răzbunării populismului. Populismul nu este logic, este devastator în ambele sensuri, şi când creşte şi când se răzbună. Din păcate, atunci când se răzbună, se răzbună nu numai pe cei care l-au promovat, ci pe noi toţi", a spus Pogonaru.

În ceea ce priveşte reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, preşedintele AOAR a apreciat că vor fi pericole la nivelul finanţării administraţiilor locale, subliniind, totodata, ca toate măsurile economice aplicate din 2017 au fost lipsite de logică, iar acum se încearcă demonizarea oamenilor de afaceri.

"Pe alocuri şi în presa de astăzi vedem că se produce o anume demonizare a omului de afaceri, susţinându-se lăcomia lui că nu a vrut să garanteze mărirea salariului net şi tot felul de alte măsuri care ne-au fost aruncate dinspre Guvern. Ce vrem noi, mediul de afaceri, este transparenţă, predictibilitate, stabilitate, egalitate în faţa legilor economice şi aşa mai departe. Ce vrem noi, oamenii de afaceri, este mai mult decât toate aceste măsuri. Este logică. Ceea ce a caracterizat multe dintre măsurile economice pe care le-am văzut în 2017 a fost lipsa totală de logică a acestora. Atunci când tu, cel mai interesat, spui 'Nu mai îmi reduceţi dividendele, că n-am nevoie', 'Nu-mi reduceţi impozitarea de la 16% la 10%, că n-am nevoie', 'E o exagerare să se mai reducă TVA, pentru că alimentăm consumul', e clar că avem o problemă de logică din partea celor care iniţiază aceste măsuri. Vrem logică!", a spus Pogonaru. AGERPRES

×