x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi 9 orașe din Europa cu cele mai ieftine locuințe. 3 localități se află în România

9 orașe din Europa cu cele mai ieftine locuințe. 3 localități se află în România

de Anastasia Paul    |    29 Feb 2024   •   09:15
9 orașe din Europa cu cele mai ieftine locuințe. 3 localități se află în România
Sursa foto: facebook

Craiova, Sibiu și Oradea din România au ajuns pe lista celor mai ieftine orașe din Europa pentru a cumpăra o proprietate.

Localitățile cu cele mai scăzute prețuri la case au fost dezvăluite într-un sondaj, iar 3 dintre acestea se află în aceeași țară. Bitola, Macedonia de Nord, se află pe primul loc, urmată de Chișinău, Republica Moldova.

Dar o țară a luat-o înainte cu trei orașe prezentate pe listă, prin Money Transfer. Craiova, Sibiu și Oradea, toate din România, au ajuns pe lista celor mai ieftine orașe pentru a cumpăra o proprietate.

Oradea

Situată de ambele maluri ale râului Crișu Repede, Oradea se află la doar 8 mile de granița cu România. OLocalitatea și-a asigurat al 9-lea loc și este cunoscută ca un important centru economic și cultural. 

Orașul crește rapid în comparație cu altele din România. Au loc multe schimbări în infrastructura orașului, cum ar fi repararea clădirilor vechi și ridicarea altora noi. Un preț mediu pentru un apartament de 100 de metri pătrați costă în jur de 141.149 lire streline.

Craiova

Are o populație de puțin peste 183.000 de oameni, ceea ce îl face al 9-lea oraș ca mărime din țară. Infrastructura orașului este de top, iar investițiile continue alimentează creșterea și transformarea acestuia într-un loc mai bun.

Sibiu
Următorul pe listă este orașul istoric Sibiu. Localitatea se mândrește cu numeroase muzee, inclusiv renumitul Muzeu Național Astra - cel mai mare spațiu expozițional în aer liber din Europa. Prețul mediu pentru un apartament de 100 de metri pătrați este de aproximativ 131.101 lire streline.

Două persoane se pot bucura de o masă cu trei feluri de mâncare pentru doar 17 lire sterline și pot închiria un apartament cu un dormitor în afara centrului orașului pentru o medie de circa 124 de lire sterline pe lună. Un permis de călătorie lunar în Sibiu costă 8,50 lire sterline.

Dintre aceste 3 orașe românești, cel mai accesibil este Craiova. Se poate locui aici cu un buget mediu lunar de doar 462,04 lire sterine. Există și câteva atracții turistice celebre, care se adaugă la frumusețea locului.

Craiova găzduiește cel mai mare parc natural din Europa Centrală și de Est - Parcul Nicolae Romanescu. Acesta se întinde pe 100 de hectare și este proiectat de arhitectul francez Édouard Redont.

Muzeele Craiovei (Muzeul de Artă – Palatul Jean Mihail, Casa Bănia, Muzeul Olteniei) adăpostesc capodopere și artefacte, de la lucrările lui Constantin Brâncuși până la craniul unei femei, vechi de 30.000 de ani.

Desigur, toate acestea pălesc în comparație cu Bitola. Prețul mediu al unui apartament de 100 m² ar costa 77.640 lire streline. Între timp, poți savura o cafea la 1,14 lire sterline și o halbă de bere la 1,38 lire sterline, potrivit express.uk.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: orase ieftin casa