x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Licitație pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu A1

Licitație pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu A1

06 Iul 2021   •   15:24
Licitație pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu A1

A fost lansată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu Autostrada Sibiu - Pitești, via DN 73C, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

"A fost lansată licitaţia pentru proiectarea conexiunii oraşului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Piteşti, via DN 73C. Aşa-numita secţiune 6 a A1 Sibiu-Piteşti este inclusă în Masterplanul General de Transport al României şi este împărţită în două segmente. Primul, cu o lungime de 11 km, se întinde de la Curtea de Argeş la Tigveni. Aici sunt în plan lucrări de refacere a structurii rutiere, amplasarea unor elemente de siguranţă rutieră, montarea unui sistem modern de scurgere a apelor şi consolidări punctuale ale drumului. Al doilea segment, de la Tigveni la Râmnicu Vâlcea, presupune lucrări de modernizare pentru 13 km din DN 73C şi construirea unui drum nou, de 3 km, care va face legătura între A1 şi drumul naţional", a scris acesta pe Facebook.

Lăţimea platformei va fi de 10 metri: 3,5 m pentru fiecare bandă de circulaţie, 0,75 m pentru fiecare dintre cele două benzi de încadrare, 0,75 m pentru fiecare dintre cele două acostamente.

"Ambele proiecte beneficiază de noul model de caiet de sarcini al CNAIR. Legarea cât mai multor comunităţi la reţeaua drumurilor de mare viteză, prin noduri rutiere şi reabilitatea DN-urilor, este crucială pentru dezvoltarea locală şi regională - căci mobilitatea crescută în interiorul regiunilor ţării atrage după sine şi ridicarea nivelului de trai din acele zone", precizează demnitarul.

×