x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Piața caselor de lux din SUA, grav afectată de schimbările climatice. Prețurile proprietăților se prăbușesc

Piața caselor de lux din SUA, grav afectată de schimbările climatice. Prețurile proprietăților se prăbușesc

de Redacția Jurnalul    |    16 Iun 2024   •   16:20
Piața caselor de lux din SUA, grav afectată de schimbările climatice. Prețurile proprietăților se prăbușesc
Sursa foto: Hepta

Casele de lux de pe mai multe plaje din SUA își pierd rapid din valoare din cauza efectelor schimbărilor climatice.

Unele proprietăți au ajuns la mai puțin de jumătate din valoare. O casă, listată la 2 milioane de dolari, s-a vândut cu 600.000 de dolari.

Experții atrag atenția că astfel de situații se întâmplă în diferite zone ale SUA, precum California, Long Island, New York și Nantucket, Massachusetts. Specialiștii oferă exemplul unei case din Nantucket. Aceasta era listată, vara trecută, la peste 2 milioane de dolari și s-a vândut în 2024 pentru doar 600.000 de dolari, potrivit CNBC.

De vină sunt schimbările climatice care produc efecte în lanț, într-un ritm mai rapid decât s-a anticipat. Este vorba despre furtuni violente care apar în zone liniștite, creșterea nivelului mării care reduce suprafețele unor plaje și inundă proprietățile și prăbușirea unor porțiuni de coastă.

În plus, previziunile nu sunt optimiste și arată că schimbările climatice vor produce efecte în continuare, afectând și sectorul imobiliar.

×
Subiecte în articol: vile lux sua