x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Construcţii şi Proprietăţi Primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0 este gata. Constructorul român UMB a finalizat înainte de termen

Primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0 este gata. Constructorul român UMB a finalizat înainte de termen

de Redacția Jurnalul    |    28 Noi 2023   •   18:02
Primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0 este gata. Constructorul român UMB a finalizat înainte de termen

Primul tronson al autostrăzii de centură a Capitalei A0 a fost finalizat înainte de termen. Miercuri, de la ora 15:00, se deschide circulația pe Lotul 2 al așteptatei Autostrăzi de Centură București Nord, cunoscută drept A0 Nord. Tronsonul proaspăt finalizat se întinde între nodul rutier cu DN1 și nodul rutier cu A3 (Autostrada București – Ploiești), acoperind aproximativ 10 kilometri din cei 19 finalizați. Cu toate că momentan circulația este posibilă pe această porțiune, anul viitor se preconizează că 21 de kilometri vor deveni accesibili între DN1 și DN2, odată cu finalizarea Lotului 3 al Autostrăzii A0 Nord.

Construcția rapidă a Lotului 2 a început în luna august 2022 și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme decât termenul contractual. Asocierea de firme românești responsabile pentru această reușită este formată din SC SA&PE Construct SRL, SC Spedition UMB SRL, și SC Tehnostrade SRL. Aceste companii au avut la dispoziție o sumă de 831,92 milioane de lei (fără TVA), asigurată prin Programul Transport (PT).

„Mâine, de la ora 15:00, se deschide circulația pe #lotul2 al Autostrăzii de Centură București (#A0) Nord între nodul rutier cu #DN1 și nodul rutier cu #A3 (Autostrada București – Ploiești)!

Din cei 19 km finalizați se va circula momentan pe aproximativ 10 km, iar anul viitor, după asigurarea legăturii de lotul 3, A0 Nord, circulația va fi posibilă la profil de auostradă între DN1 și #DN2 pe 21 de km.

Construcția efectivă a lotului 2 al A0 Nord a început în luna august 2022 și a fost finalizată cu 7 luni mai devreme față de termenul contractual.

Asocierea de firme românești, SC SA&PE Construct SRL - SC Spedition UMB SRL - SC Tehnostrade SRL, a avut la dispoziție 831,92 milioane de de lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport (#PT).

Deschiderea circulației va avea loc, așa cum v-am obișnuit, fără festivisme”, a anunțat Cristian Pistol într-o postare pe Facebook.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

 

 

×