x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 10-25 august - Scoala de vara la Academia de Studii Economice

10-25 august - Scoala de vara la Academia de Studii Economice

08 Aug 2008   •   00:00

In ultimii ani, din ce in ce mai multi tineri accepta provocarea de a-si petrece vacanta de vara urmind cursurile scolilor de vara – evenimente in care se imbina elementele de multiculturalitate specifice participantilor din diverse tari cu



În ultimii ani, din ce în ce mai mulţi tineri acceptă provocarea de a-şi petrece vacanţa de vară urmînd cursurile şcolilor de vară – evenimente în care se îmbină elementele de multiculturalitate specifice participanţilor din diverse ţări cu caracterul ştiinţific al cursurilor şi seminariilor practice, dar şi cu distracţii de neuitat.

"BUCHAREST SUMMER UNIVERSITY". A pornit de la conceptul de economie globală bazată pe cunoaştere, iar în acest sens, fiecare ediţie şi-a propus dezvoltarea perspectivelor participanţilor prin dialog şi dezbateri cu specialişti atît din mediul academic, cît şi din mediul de afaceri. De la ediţie la ediţie, numărul participanţilor a crescut o dată cu numărul ţărilor reprezentate, printre care: Italia, Germania, Portugalia, Franţa, Austria, Polonia şi altele.

Anul acesta, tema pe care organizatorii o propun este una adaptată actualului context economico-politic european, şi anume: "Cele 4 Libertăţi Fundamentale Ale Uniunii Europene". În perioada 10-25 august, la cele 16 cursuri şi seminarii ce se vor desfăşura în Campusul Moxa din Bucureşti vor participa 55 de cursanţi. Aceştia au fost aleşi din cele peste 100 de aplicaţii, în urma unui proces elaborat de selecţie, iar zece dintre ei vor beneficia de burse cu acoperire integrală a costurilor studiilor.

PARTENERI. Printre personalităţile care au fost invitate să susţină cursurile şi workshop-urile din cadrul şcolii se numără: Lazăr Comănescu, ministrul Afacerilor Externe în Guvernul României, Gerdwin Lammers, preşedintele Asociaţiei Transportatorilor din România, Lucian Croitoru, consilier principal al guvernatorului Băncii Naţionale a României, Liviu Voinea, directorul executiv al Grupului de Economie Aplicată, Andreea Vass, consilier în cadrul Parlamentului European, şi mulţi alţii.
Partenerii şcolii de vară din acest an sînt Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, precum şi Institutul European din România.

×
Subiecte în articol: economic