x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 20% din Turkish Airlines, la vanzare

20% din Turkish Airlines, la vanzare

22 Oct 2004   •   00:00

Turcia va scoate la vanzare 20% din capitalul companiei aeriene Turkish Airlines (THY) anul acesta, pentru a putea accelera privatizarea companiei nationale, relateaza AFP. Cele 20% prevazute vor putea fi evaluate in functie de cererea investitorilor.

PRECEDENT. O oferta de privatizare a 51% din compania turca a esuat, in 2001, nici un investitor neprezentandu-se atunci, in contextul crizei economice care s-a soldat cu interventia FMI. Turkish Airlines facea parte din programul de privatizare din 1990, dar vanzarea a fost amanata din cauza instabilitatii si lipsei de decizie in sfera politicului. Pana acum a fost scos la vanzare doar 1,8 % din capitalul companiei.

CARTE DE VIZITA. Turkish Airlines deserveste 103 destinatii, avand o flota formata din 69 de avioane si un personal de circa 10.000 de oameni. Compania a transportat 10,4 milioane de pasageri in 2003, inregistrand un beneficiu de circa 147 de milioane de dolari.

In luna iulie, ea a anuntat achizitionarea a 36 de avioane de tip Airbus si a 15 aparate Boeing.

Privatizarea este un element-cheie al programului de reforme la care s-a angajat Turcia in 2002, care conditioneaza un credit de mai multe miliarde de dolari din partea Fondului Monetar International.

×
Subiecte în articol: economic