x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Bani şi Afaceri Economie 5 modalități prin care poți crește eficiența energetică a locuinței tale

5 modalități prin care poți crește eficiența energetică a locuinței tale

05 Sep 2023   •   14:02
5 modalități prin care poți crește eficiența energetică a locuinței tale

Felul în care se construia în trecut diferă foarte mult de prezent, atât prin prisma materialelor, cât și prin nevoia de a asigura mai mult confort. O casă eficientă energetic este dorința fiecărui beneficiar deoarece acest lucru înseamnă că te bucuri de o casă cu consum redus de energie lucru care se răsfrânge asupra costurilor. Dacă vrei și tu o casă eficientă energetic și cauți metode pe care să le implementezi, iată 5 sugestii care s-ar putea să îți fie de folos.

Izolează termic locuința

Izolarea termică este cea mai bună decizie pe care o poți lua pentru a crește eficiența termică a locuinței. Practic izolarea are rolul de a ”îmbrăca” o construcție într-un material izolator, astfel încât pierderile de căldură să nu se producă, exact așa cum noi ne îmbrăcăm iarna din aceleași raționamente. Odată izolată locuința, vei putea folosi orice sistem de încălzire, fie o aeroterma electrica, o centrală termică sau un radiator, deoarece rezultatele vor fi mult mai bune. Vei înregistra un consum mai mic la energie, iar casa ta va menține o temperatură constantă câtă vreme căldura nu se mai pierde prin intermediul punților termice.

Schimbă tâmplăria casei

Golurile pentru uși și ferestre sunt cele mai cunoscute punți termice, iar în consecință este nevoie de o izolare temeinică a acestora. Alege elemente calitative de tâmplărie și geamuri termopan deoarece acestea au proprietatea de a închide foarte bine zona și de a izola, astfel încât schimburile de aer să fie limitate.

Schimbă caloriferele vechi

Dacă în locuința ta încă există calorifere vechi, iar acestea dau semne de deteriorare, cea mai bună soluție este să faci o schimbare. Un calorifer aluminiu este mai estetic, mai eficient și mai modern decât caloriferele din fontă, așa că poți opta pentru acestea. În funcție de configurația aleasă vei vedea că aceste calorifere îți oferă și mai mult spațiu, lucru care schimbă în totalitate estetica locuinței.

Izolează golurile și trecerile pentru țevi

Puține persoane știu că în cazul unei termografii în infraroșu se vede cu ușurință cum trecerile pentru țevi sunt punți termice masive. O soluție este izolarea acestora cu ușițe de vizitare și spumă poliuretanică, așadar o lucrare simplă, pe care o poți face în regie proprie.

Folosește panouri solare

Dacă ai posibilitatea de a instala panouri solare, acestea sunt un mod foarte eficient de a transforma casa în une eficientă energetic. Prin folosirea energiei solare sunt reduse consumurile la energie electrică, așa că soluția poate fi luată în considerare.

Casele eficiente energetic sau casele nzeb (nearly zero building) sunt mai prietenoase cu mediul și în același timp ridică și mai puține costuri. Alege soluțiile potrivite pentru a-ți transforma casa în una eficientă energetic și bucură-te de confort și de facturi mai mici. 

×